18 de gener del 2011

SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA I L’ESQUERRA ABERTZALE FORMALITZEN RELACIONS I COMPARTIRAN LES ESTRATÈGIES DEL POBLE BASC I CATALÀ PER ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA PER VIES DEMOCRÀTIQUES I PACÍFIQUES


Benvolguts amics i amigues,

us adjuntem la nota de premsa i fotos de la trobada amb l'Esquerra Abertzale, així com els enllaços a les notícies destacades de SI d'avui: la presentació al País Valencià i la primera roda de premsa del diputat Strubell al Parlament.


SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA I L’ESQUERRA ABERTZALE FORMALITZEN RELACIONS I COMPARTIRAN LES ESTRATÈGIES DEL POBLE BASC I CATALÀ PER ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA PER VIES DEMOCRÀTIQUES I PACÍFIQUES

Dues delegacions de Solidaritat Catalana per la Independència i l’Esquerra Abertzale, conformades per part de SI pel seu portaveu i diputat Uriel Bertran i per Jordi Miró, i per part de l’Esquerra Abertzale pels seus portaveuS Tasio Erkizia i  Miren Legorburu, s’han reunit avui a Sant Sebastià per iniciar relacions formals entre ambdues formacions independentistes.

En la reunió s’han compartit les estratègies que des de Catalunya i des d’Euskal Herria s’estan impulsant  per aconseguir la independència de les nacions basca i catalana per la  via pacífica i democràtica. I s’ha analitzat el context polític actual compartint el següent:

1-    L’Estat espanyol es troba en ple procés d’involució autonòmica, patrocinat pel PP i pel PSOE, que ens reafirma en el que sempre ambdues formacions polítiques hem defensat: que l’únic camí possible per aconseguir un futur de llibertat i de benestar per a Catalunya i per a Euskal Herria és la independència de les nostres nacions.

2-    Hem constatat que tot procés democràtic d’autodeterminació amb l’objectiu de la independència que es porti a terme a Euskal Herria és bo per a Catalunya i que tot procés d’autodeterminació que es porti a terme a Catalunya és bo per a Euskal Herria, en la mesura que compartim un mateix Estat espanyol dominador que nega els drets democràtics fonamentals a bascos i catalans. D’acord amb aquesta constatació, Solidaritat Catalana per la Independència i l’Esquerra Abertzale compartirem totes les estratègies i informacions que ens permetin aconseguir la nostra independència per les vies pacífiques i democràtiques respecte a aquest Estat espanyol.

3-    Des de Solidaritat Catalana per la Independència creiem que en aquests moments que l’Esquerra Abertzale s’ha compromès amb un procés democràtic a Euskal Herria és del tot insostenible que l’Estat espanyol mantingui la seva il·legalització. Ja és hora que l’Esquerra Abertzale pugui actuar políticament des de la legalitat com ho fan totes les altres forces polítiques basques.

4-    Des de Solidaritat Catalana per la Independència recolzarem totes les iniciatives socials i institucionals que donin suport al procés democràtic i pacífic d’autodeterminació del poble basc i català.

DSC00012.JPG

DSC00041.JPG

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada