12 d’octubre del 2010

El CAC prohibeix la publicitat de l'independentisme emergent de SI

El CAC prohibeix la publicitat de l'independentisme emergent 

El CAC recorda als prestadors de ràdio la prohibició d'emetre publicitat política
El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha enviat als prestadors de serveis de ràdio de Catalunya una carta en què se'ls recorda que l'1 d'agost va entrar en vigor la prohibició d'emetre publicitat política, segons estableix la Llei de l'Estat 7/2010, de 31 de març, general de la comunicació audiovisual (LGCA).
La carta, amb data del 21 de juny, es va adreçar a tots els prestadors de serveis de ràdio de Catalunya, tant públics com privats. En l'escrit es recorda que en data 1 de maig d'enguany va entrar en vigor la LGCA i que, entre altres previsions, la llei estén la regulació de les comunicacions comercials també als serveis de ràdio. En concret, la secció 2a del capítol II del títol II de la LGCA -articles 13 a 18- regula el dret dels prestadors de serveis de comunicació audiovisual a realitzar comunicacions comercials, i preveu, entre d'altres, el dret a emetre missatges publicitaris i missatges de venda, i el dret al patrocini o a l'emplaçament de productes.
El CAC destaca que cal tenir en compte, especialment atesa la propera contesa electoral, la regulació que preveu l'article 18 de la LGCA en matèria de comunicacions comercials prohibides en qualsevol de les seves formes. L'organisme regulador adverteix que una de les comunicacions comercials prohibides per la norma és la que preveu l'apartat 6 del mateix precepte, que prohibeix "[...] la comunicació comercial de naturalesa política, llevat dels supòsits que preveu la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general".
L'escrit del CAC informa que, de conformitat amb el que estableix la disposició transitòria tretzena de la LGCA, la secció 2a del capítol II del títol II de la Llei és aplicable transcorreguts tres mesos des de l'entrada en vigor, és a dir, l'1 d'agost de 2010.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada