29 de desembre del 2010
PRIMER CONGRÉS REGIONAL DE LA CATALUNYA CENTRAL
Primeres proposicions de llei
Grup Parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència
22 de desembre del 2010
COMUNICAT: SI denuncia la destrucció de la immersió lingüística
Solidaritat amb la selecció!
El proper dimarts 28 de desembre, a les 19 hores, la Selecció Catalana de Futbol, entrenada per Johan Cruyff, jugarà contra la selecció d'Hondures a l'Estadi Lluís Companys de Barcelona.
Us animem a venir al partit amb Solidaritat Catalana, per tal de donar suport a la nostra selecció i fer-nos sentir i veure a l'Estadi. A més a més, si veniu amb Solidaritat us estalviareu 2 euros respecte els preus habituals a Servicaixa, estareu acompanyats de la millor gent d'aquest país i entrareu en el sorteig de samarretes de "Catalunya, al Mundial Brasil 2014". Per rigorós ordre d'ingrés bancari, els qui sigueu compradors de les entrades múltiples de 10 guanyareu una samarreta.
Com aconseguir les entrades?
- Fent un ingrés de 10 € com a molt tard el proper divendres 24 a les 14 hores al número de compte: 2100-3168-55-2200212128. Indicant com a concepte el nom i cognoms de la persona que fa l'ingrés i per tal demana les entrades, així com el número d'entrades que vol (Exemple: Joan Laporta, 4 entrades)
- Enviant un correu a solidaritatcatalana@solidaritatcatalana.cat, tot indicant el vostre nom i congnoms, telèfon de contacte i dades de la transferència o ingrés fet. Un cop confirmats els ingressos ens posarem en contacte amb vosaltres per a trobar-nos el dia del partit i donar-vos les entrades. Per a qualsevol dubte podeu trucar a 646653313.
També des de l'esport, fem possible la independència!
Solidaritat Catalana de la Independència
21 de desembre del 2010
Discurs Joan Laporta al Parlament de Catalunya
us adjuntem el discurs del Diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, corresponent a la sessió d'investidura del president de la Generalitat de Catalunya celebrada avui dimarts 21 de desembre.
ORGANITZACIÓ ELECCIONS MUNICIPALS
És ben sabut que no és el mateix presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya per poder assolir la Independència que presentar-se a unes Municipals per treballar pels problemes dels nostres veïns i "conciutadans".
Cada població té els seus problemes i la seva "idiosincràsia". Pot semblar un contrasentit que, en una coalició transversal com és Solidaritat, siguem capaços d'elaborar unes directrius "base" per tal de presentar-nos a les properes eleccions. Però si ho pensem una mica, veurem que no és ben bé així.
SI es presentarà només a les poblacions que així ho vulguin, amb total llibertat. Tot es farà amb el mateix esperit que va impulsar el nostre naixement: la democràcia interna.
Es votaran els representants en primàries per poder establir l'ordre de representació. I aquest ordre el marcarem nosaltres mateixos: les bases, el cor de la coalició.
No creieu que si la gent se n'adona que hi ha persones a SI amb capacitat per defensar els seus interessos dintre de la seva població i de treballar seriosament pel poble, serà molt més fàcil que la nostra ideologia es vagi estenent com una taca d'oli per tot el territori? No creieu que si veuen que, caram! tenim gent amb bones qualitats que treballa bé pel municipi, es convenceran de que també serem capaços de treballar bé per assolir la Independència del nostre País?
Ara no és moment d'aturar-nos. Cal continuar endavant. Cal que la gent se n'adoni de que això nostre no és un projecte sense continuïtat. Cal que tothom sàpiga que estem ben convençuts i de que els problemes de tots els catalans són els nostres problemes, tant si són a nivell nacional com si són a nivell municipal. Si aconseguim que hi hagi una bona part del territori amb representació de SI als consistoris, també aconseguirem que el nostre missatge es difongui amb molta més facilitat.
Per tant, si esteu convençuts com nosaltres de que el nostre projecte ha de continuar creixent; si coneixeu gent d'Osona coneixedora dels problemes i de les possibles solucions que es poden aportar i que, a més a més, són "afins" a la nostra sensibilitat de País...ACONSEGUIM ENTRE TOTS FORMAR UNA LLISTA I PRESENTEM-NOS ALS PROPERS "COMICIS"!
Poseu-vos en contacte amb aquestes persones, poseu-vos en contacte amb nosaltres i...FEM-HO POSSIBLE!!!
SOM AQUÍ, A LA VOSTRA DISPOSICIÓ!
16 de desembre del 2010
Entrevista a Toni Strubell. al aragirona.cat
Toni Strubell
Diputat al Parlament de Solidaritat Catalana per la Independència
'Els catalans som considerats europeus de segona o tercera categoria'
Quan va adonar-se que Reagrupament no era l'opció que volia seguir, Toni Strubell i Trueta va unir-se a Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per acabar sortint victoriós de les eleccions primàries com a cap de llista per Girona. Des de llavors, el filòleg català ha obert una porta per iniciar la seva carrera política al Parlament de Catalunya i la seva trajectòria dins de SI tot just ha començat. Deixant de banda que el 2003 li van atorgar la Creu de Sant Jordi per la seva contribució al catalanisme, Strubell va ser, aquest 28 de novembre, el primer diputat electe de SI que va sortir elegit durant el transcurs del recompte. Ara és, a més a més, el candidat que han proposat els seus companys a la presidència del Parlament. El seu objectiu primordial segons ell és, i sempre ha estat, 'ajudar el catalanisme i internacionalitzar-lo', perquè aquesta 'és la manera que sàpiguen des de fora el que hem d'empassar-nos nosaltres com a catalans'.
Doncs perquè sóc fill d'una família parcialment exiliada que va tenir la sort l'any 1939 de poder anar a Anglaterra. El meu avi era metge, el doctor Josep Trueta, i els anglesos necessitaven coneixements mèdics sobre tractament de ferides de guerra. Ell va portar els seus mètodes a Anglaterra que van tenir molt d'èxit i, per tant, s'hi van poder establir. El problema era que Anglaterra no volia desplaçats de la guerra civil i per això la meva família es va establir a Oxford amb la idea de ser-hi només uns mesos. A la universitat d'allà es van conèixer els meus pares, ell anglès i la meva mare catalana. Després van passar trenta anys fins que varem tornar.
Va impartir classes a Donostia, al País Basc. Ara es dedicarà exclusivament a la seva feina com a diputat o seguirà fent classes encara que sigui a Girona?
De moment no, perquè crec que estant només quatre diputats la feina que haurem de fer serà massiva. Haurem d'estar a més d'una comissió per parlamentari i això és molta responsabilitat i s'ha de fer bé.
Inicialment es trobava el tercer de la llista de Girona de Reagrupament.
Vaig acceptar anar a un lloc per no sortir a les llistes de Reagrupament. Hi ha moltes maneres de mirar la política i de vegades critiquen aquest aspecte de la cosa mediàtica. I què és la política sinó una cosa mediàtica? Jo crec que és important que aquestes coses es tinguin en compte i penso que tot aquell afer es pot explicar des d'aquells paràmetres. És molt important el futur i que aquest futur marqui la construcció d'una opció independentista molt forta perquè Catalunya ho necessita.
Llavors va fer el canvi a SI i va sortir elegit en unes primàries.
Potser són coses de mal explicar però jo de fet vivia tot això des de fora. De vegades, en la història d'un país es produeixen coses per reacció amb les quals ningú hi comptava. És molt difícil fer fotografies estàtiques de les situacions dels països i el que es va produir en aquest país el 10 de juliol requerirà als historiadors d'una certa reflexió. Es desemboquen una sèrie de circumstàncies des del 28 de juny cap endavant que fan que aquesta fotografia sigui impossible. Es produeixen coses positives i menys positives però, en tot cas, les coses són com són. La primera labor del bon polític i de les bones organitzacions polítiques és veure les necessitats reals del moment i adaptar-s'hi perquè sinó no hi ha futur. Solidaritat Catalana per la Independència representa la modernitat, amb tots els seus errors.
Com va viure aquells moments en què portaven un 60% dels vots escrutats i només donaven un escó a SI que, a més a més, era seu?
Va ser un moment de pànic escènic, era com jugar sol contra 11 jugadors del Real Madrid al Bernabeu. Va ser un mal moment però la veritat és que nosaltres teníem unes enquestes d'un partit concret que deien que sortíem segur i estàvem tranquils. Respecte a l'anecdotari, és veritat que es van produir dos moments genials a Girona i van ser les dues vegades que ens van entrevistar a les principals televisions de Girona. La primera va ser que van transmetre per la televisió, amb tota la nostra gent allà present, els resultats que sortien per Barcelona i, per tant, es va produir una reacció coral magnífica i la segona vegada que ens van entrevistar ja en sortien tres per Barcelona. És per això que la imatge que vam donar per la televisió va ser de molta alegria.
Abans d'això, però, va arribar a pensar que seria l'únic diputat de SI al Parlament?
No, però si que feia certa basarda pensar que podies compartir un grup mixt amb Ciutadans i amb la gent racista de Plataforma per Catalunya.
Us vareu plantejar la possibilitat de compartir grup mixt amb Ciutadans?
És el que hem de fer. Nosaltres hem de formar part del grup mixt. És el reglament i el que és cert és que nosaltres hem tingut ofertes per canviar el reglament en el sentit de beneficiar-nos. Volem sorprendre, volem ser dels que no fem pactes que l'electorat difícilment entendria i preferim mantenir-nos dins d'un discurs i no gaudir de privilegis guanyats a base de vendre certs aspectes del nostre programa.
Quin pes suposa dins el Parlament formar part d'un grup mixt?
Tenim quatre diputats al grup mixt i és evident que no és la situació perfecta però sempre amb polítiques de procedir des de la humilitat preveig una situació en què ens bolquem a centrar-nos en els problemes de la gent, sempre dins del marc del que és aconseguir la independència nacional per Catalunya però ja tenim, en aquests pocs dies que portem que no estem ni al Parlament, primer, un allau de felicitacions, però, més important que això, un allau de peticions de reunions. Portem tots aquests dies fent reunions amb grups sectorials amb les quals hem entrat en contacte amb les eleccions i pensem ser rigorosament fidels a tot el que ens demanin des de sectors crítics amb problemes concrets que pensem representar-los al Parlament sempre que hi estiguem d'acord.
Quatre diputats era el resultat que esperaven obtenir?
Jo signava això sobretot tenint en compte que hi havia enquestes que no ens en donaven cap.
Cada mitjà ha fet les enquestes a la seva manera.
Sí, però és molt complicat fer una candidatura i sortir a la primera. És brutal! La realitat és aquesta. No ens queixem, no plorem, sinó el contrari, hem tingut unes condicions molt difícils i pensem que, havent superat això, a partir d'ara la responsabilitat serà molt gran però sabem que en el futur tindrem algunes coses més fàcils.
Com valora aquest boom sobre SI que hi ha hagut després de les eleccions a la majoria de mitjans de comunicació?
És natural. És veritat que això ha estat molt difícil però ha sigut diferent per territori. Per exemple, a alguns mitjans de Girona els honora el fet d'haver tingut el sentit periodístic d'incloure'ns.
És clar, però una persona que només llegeix un mitjà nacional d'un dia per l'altre es troba que hi ha un partit del qual no en coneixia l'existència.
És veritat. Tinc un coneguts que només llegeixen La Vanguardia i el dia en què va sortir el resultat que Solidaritat havia entrat al Parlament em van trucar per dir-me que no en tenien ni idea que ens presentàvem.
Potser si haguéssiu tingut la possibilitat de sortir als mitjans, el resultat hagués estat diferent.
Sí. I a més a més hi ha molta gent que no ens ha votat perquè temien que era perdre el vot.
Des del 28-N els adherits a SI estan augmentant a 350 per setmana.
Tenim un panorama al davant que crec que ens somriu. La campanya ha estat molt dura però ha sigut molt bona i la implicació de la gent, i parlo de Girona que ho conec més, ha estat extraordinària. El fet que persones que no s'havien dedicat mai a la política realitzessin les tasques d'agitació i de publicitació de la nostra candidatura ha comportat haver-nos superat amb una nota tant alta. Tenim un equip extraordinari!
Heu treballat de valent, però tot just és el principi. Què fareu des del Parlament de Catalunya?
Moltes coses però primer hem d'acabar d'estudiar quines són les eines que tenim a les nostres mans. Tenim la sort de tenir al nostre grup un dels juristes més brillants de Catalunya, que és l'Alfons López Tena, i ell mateix amb una lectura de jurista del reglament del Parlament ha pogut veure fórmules que permeten fer més coses de les que la gent pensa que podem fer. El que sí trobo trist és que hi hagi parlamentaris de primera i de segona pel que fa a la capacitat legislativa quan tots hem hagut de sortir elegits al Parlament amb uns vots i tots hem hagut de lluitar. Tothom hauria de tenir la mateixa potencialitat, però jo crec que ho superarem i trobarem fórmules intel·ligents per a fer-ho.
Creu que sortirà elegit president al Parlament de Catalunya?
Moltes vegades l'important és participar i tenir un discurs com el nostre que és molt sòlid, petit però valent. Les grans coses a la vida es fan amb un esforç, una intel·ligència i una coherència. Anem pel bon camí i no ens ha d'importar ser petits de moment, ja creixerem!
Què proposeu per a les municipals?
L'important serà fer llistes de qualitat en aquelles poblacions on realment tenim possibilitats, tenint en compte que per a una organització que haurà tingut nou mesos d'existència és complicat. Hi ha molta il·lusió i hi ha moltes candidatures que s'estan preparant. De totes maneres, jo no miraria la qüestió quantitativa sinó qualitativa. És important com a eix de programa tenir aquests dos eixos fonamentals que hem tingut sempre que són, evidentment, portar l'independentisme als ajuntaments de manera conseqüent, perquè des d'un ajuntament hi ha moltes més coses de les que pensem. Tenim com a nord i esperit il·luminador aquests 109 ajuntaments de Catalunya que s'han declarat moralment exclosos de la Constitució i sempre seran un referent. També hi ha moltes coses a fer a nivell de burocratització i d'aspectes d'aprofundiment de la democràcia. Sembla mentida que estiguem a l'any 2010 i després de 30 anys de democràcia encara hi hagi coses que grinyolen. Des de la gestió de l'aigua fins a les convocatòries públiques, que són més privades que una altra cosa, per exemple, pels llocs en els mercats. És un escàndol perquè hi ha molta corrupció i hi ha molta feina a fer que els partits tradicionals no acaben de solucionar.
Com veu el futur polític de Catalunya?
Et parlaré des del camp en què jo he treballat: la internacionalització. Quan sents aquella gent des d'un diari britànic o, fins i tot, Ken Follet que ha entrevistat aquests dies a mitjans de comunicació, que no donen importància a això i pensen que nosaltres som un nacionalisme anacrònic, crec que hi ha molt a dir. Quan tens l'ocasió d'explicar en un context internacional el que hem d'empassar-nos nosaltres com a catalans, perquè com a catalans passem a ser europeus de segona o de tercera i vivim en una situació tan deplorable com és que el nostre idioma no sigui obligatori a casa nostra. Cap europeu normal acceptaria una situació així. Ara estic a punt de treure un llibre en anglès en què entrevistem a 36 personalitats catalanes i serà una petita aportació a la política catalana. El tenim acabat i tenim una editorial anglesa, en principi només està pensat perquè surti publicat a Anglaterra perquè des de fora entenguin el que estem patint; però també sortirà a la venda a l'Amazon.co.uk.
Serem independents abans del 2014?
No vull posar una data perquè quan s'hi arriba si no es compleix la gent es desanima. Les lluites són llargues i hem de lluitar amb eficàcia.
Ho serem, però, algun dia?
Jo penso que sí, si sabem explicar-nos prou bé. Els catalans tenim un defecte, tal com va dir un corresponsal del Boston Globea Salamanca, la causa catalana és de les més boniques d'Europa però és de les pitjors defensades. No ens sabem explicar i aquest és el problema.
Marta Escobar
10 de desembre del 2010
«Han querido frivolizar a Laporta, pero hicimos una señora campaña»
Entrevista al Diario Vasco
2 de desembre del 2010
Solidaritat per la Independència es presentarà a les properes municipals | EL9TV.COM
Solidaritat per la Independència es presentarà a les properes municipals | EL9TV.COM
López-Tena compara Catalunya amb Corea del Nord
López-Tena ha carregat contra les greus mancances democràtiques del sistema polític català, ja que "és molt difícil entrar al Parlament si no s'hi és prèviament", ha dit. Malgrat això, “els ciutadans ens han donat la seva confiança”. López Tena ha dit que l'actuació de SI aquesta legislatura serà “posar de manifest que l'autonomia esta liquidada després de la sentència del Tribunal Constitucional ja que no hi ha possibilitat d'avenç a l'Estat espanyol i que la manera de sortir de la crisi és que Espanya ens deixi de robar”.
López Tena ha insistit en què no pot ser que “hi hagi administracions públiques amb grans pressupostos, totalment opaques i que els ciutadans no puguin ni escollir ni cessar, com per exemple els consells comarcals i les diputacions, que han de ser regits democràticament”. López Tena ha dit que presentaran cavall de batalla per aquest tema al Parlament i ha advertit que “si els partits tradicionals segueixen amb aquest sistema autoritari, els representants de SI que escaiguin en aquests òrgans de poder s'escolliran democràticament pels nostres adherits”.
Solidaritat es presentarà a les eleccions municipals a Vic i Osona
Iban Lapeira, Anna Casadevall, Marçal Orri, Jordi Aneto i Oriol Batlló, davant l'Ajuntament de Vic Foto: Adrià Costa |
Els bons resultats obtinguts a la comarca per la formació liderada per J. Laporta han precipitat la decisió.
SI, que no descarta coalicions amb altres forces independentistes.
Formarà candidatures a “tots els pobles on sigui possible”.
Els representants de Solidaritat Catalana (SI) a Osona han ofert aquest migdia a Vic una roda de premsa per tal de valorar els resultats de les darreres eleccions al Parlament. La cita amb la premsa ha tingut lloc al davant de l’Ajuntament, al mig de la plaça Major. L’indret escollit no ha estat casual i ha estat ple de simbolisme: SI ha anunciat que, a les properes eleccions municipals, es presentarà a Vic i a “tots els pobles de la comarca on sigui possible”.
L’ha decisió s’ha pres després de valorar els bons resultats obtinguts a Osona. La coalició liderada per Joan Laporta va ser una de les sorpreses de la nit electoral a la comarca, al situar-se en segona posició, amb 7.128 vots i un 9,7% dels vots. SI es va col•locar per sobre de partits històrics, com ERC o PSC, que van patir una davallada important. A més, va treure molts bons resultats a les grans ciutats: a Vic, va obtenir la segona posició; i a Torelló i Manlleu, la tercera.
“Hem estat la segona força a Osona i a llocs com Vic. En més de 50 poblacions hem obtingut més del 5% dels vots [percentatge mínim establert per entrar a un consistori], hem quedat segons a 13 municipis i tercers en 25”, ha destacat Jordi Aneto, responsable nacional de Política Social de SI. “Aquests resultats ens han fet veure que teníem possibilitats a les eleccions municipals a Osona”, ha afegit.
De moment, no hi ha cap candidatura perfilada i tot dependrà de les possibilitats que sorgeixin, de les preferències dels militants i de les possibles aliances que es puguin fer amb altres formacions. “El debat de les candidatures encara no ens l’hem ni plantejat. El que volem ara és intentar consensuar candidatures amb el màxim de forces independentistes possibles”, ha apuntat Marçal Orri, responsable de SI a la Catalunya Central. De fet, aquest ha estat un missatge en el que han insistit tots els que han participat a la roda de premsa: la unitat amb altres forces independentistes.
Tot i això, Orri ha aclarit que encara no s’havien tingut converses amb cap partit. En el cas de Vic, ha reconegut que els partits amb qui podria ser més fàcil arribar a acords podrien ser la CUP i el Partit Republicà Català.
Anna Casadevall, candidata osonenca de SI a les eleccions al Parlament, ha expressat la satisfacció pels resultats obtinguts a la comarca. “A partir d’ara, esperem poder donar a conèixer el nostre missatge i ser més presents als mitjans”, ha dit en referència al boicot que han patit per part d’alguns mitjans de comunicació.
IMATGES DE LA NIT ELECTORAL (EL 9 NOU)
Que les nits electorals són llargues, ja fa anys que se sap, però aquest cop, des de Solidaritat Catalana per la Independència, va ser llarguissima.
Amb els primers sondejos que va anunciar TV3 d'enquestes fetes a peu d'urna, ens donaven 4 diputats, però els resultats dels escrutinis no reflectien aquest resultat, sinó que ens eren absolutament contraris.
No va ser, fins que es portava escrutat un 75 % de la participació que l'únic representant de Si al Parlament era el cap de llista per Girona (Miquel Strubell), però després de l'espera, va venir la recompensa, i amb el 85% ja teníem els 3 diputats per Barcelona (Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran).
Aleshores l'alegria es va desbordar, i el cava va córrer per celebrar el gran éxit de la nostra formació.
Per fi l'independentisme sense complexos, posa els peus al parlament.
Moltes gràcies a tots els qui ens heu fet confiança.