29 de desembre del 2010

PRIMER CONGRÉS REGIONAL DE LA CATALUNYA CENTRAL

Benvolgut/da,

Em plau convocar-te al PRIMER CONGRÉS REGIONAL DE LA CATALUNYA CENTRAL DE SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA.

El Congrés es regularà d'acord amb el Reglament dels Congressos Regionals de Solidaritat Catalana per la Independència que s'adjunta en el present correu.

Les Regionals són el conjunt d'adherits i simpatitzants de Solidaritat Catalana per la Independència en l'àmbit geogràfic de cada agrupació de comarques de les regions organitzatives internes de Solidaritat Catalana per la Independència. En cap cas s'han de considerar les Regionals amb les que es concreta la organització interna de Solidaritat Catalana per la Independència com a "vegueries" o com la visió o opinió que té Solidaritat Catalana per la Independència sobre la organització territorial que ha de tenir Catalunya.

Les Regionals son simples agrupacions de comarques per a facilitar el funcionament intern de l'organització i per simplificar aspectes logístics, de distribució de material, de transmissió de la informació i d'execució de campanyes. Les agrupacions de comarques en "Regionals" s'han fet tenint en compte criteris de proximitat geogràfica i d'operativitat funcional interna, i s'ha mantingut el criteri general de fer regionals que agrupin un mínim de 4 comarques, per tal de no fer-ne un número massa gran i evitar així la fragmentació excessiva i la ineficiència en la gestió interna i funcionament de l'organització. És per això que s'ha optat per no crear petites "Regionals" formades únicament per dues o tres comarques.
La Regional de la Catalunya Central s'ha dissenyat amb l'objectiu de poder agrupar aquells territoris que quedaven situats entre la Regió Metropolitana de Barcelona, el Pirineu i les comarques de Girona, sense que aquesta agrupació comarcal impliqui cap mena de criteri o posició política en relació a les futures vegueries de Catalunya. D'aquesta manera, la Regional de la Catalunya Central inclou les comarques del Bages, el Berguedà, Osona, el Solsonès i el Ripollès, on queda palès la coexistència de les dinàmiques naturals i històriques de relació en els eixos Manresa-Berga-Solsona per una banda, i de Vic-Ripoll per l'altra.


El Congrés tindrà lloc el proper DISSABTE 15 de GENER DE 2011 a les 10:30 hores, al CASINO DE VIC del Carrer de JACINT VERDAGUER No. 5 (està tocant a la plaça Major de Vic).

El Congrés Regional es desenvoluparà amb el següent ordre del dia:
1r. Constitució de la Mesa del Congrés Regional.
2n. Intervenció dels candidats i les candidates que s'hagin presentat per formar part de l'Executiva Regional.
3r. Votació dels membres de l'Executiva Regional.
4rt.- Proclamació de l'Executiva Regional .
5è- Cloenda: intervenció del Coordinador/a Regional que hagi resultat elegit.

Càrrecs de Responsabilitat a escollir al Congrés Regional

Al Congrés Regional, s'escolliran els següents set càrrecs de responsabilitat de l'Executiva Regional:

1)    Coordinador/a Regional

Que exercirà les funcions de la Presidència Regional -essent la persona que ostenta la màxima representació política i institucional se Solidaritat Catalana per la Independència dins de la Regional-. Haurà de coordinar i fer un seguiment del treball ordinari de la resta de membres de l'Executiva Regional i es farà càrrec de les de relacions externes i institucionals amb les entitats, institucions i personalitats de l'àmbit geogràfic de la Regional. Representarà la Regional a l'Executiva Nacional.

2)    Secretaria d'Organització i Finances
Que exercirà les funcions d'organització, implantació i expansió de Solidaritat Catalana per la Independència dins de l'àmbit geogràfic de la Regional, portarà el control dels adherits (altes, baixes, modificacions de dades, etc.). També s'encarregarà de la gestió de pagaments, comptabilitat i administració de la part de les quotes dels adherits corresponents a la Regional, i de la cerca de seus locals i de noves vies de finançament per a Solidaritat Catalana per la Independència (loteria, donacions, etc).
3)     Secretaria d'Imatge i Comunicació
Que s'encarrega de les relacions amb el mitjans de comunicació locals i de fer un seguiment i arxiu de les noticies que surten als mitjans de comunicació locals relacionades amb a Solidaritat Catalana per la Independència, així com de l'edició i distribució de material de difusió de Solidaritat Catalana per la Independència (cartells, fulletons, adhesius, pancartes, etc.).
4)     Secretaria d'Acció Municipal
Que s'encarregarà de formar, organitzar i coordinar les diferents candidatures municipals de Solidaritat Catalana per la Independència i els acords als que es puguin arribar amb d'altres formacions, de fer un seguiment dels temes de Política Municipal dins de l'àmbit de la Regional i de ser el contacte per a temes municipals i locals amb l'Executiva Nacional.
5)    Secretaria d'Acció Xarxa 2.0
Que s'encarregarà de la presència i dinamització a les xarxes socials (Facebook, Twitter, YouTube, etc), i del manteniment i actualització de la pàgina Web de la Regional.

6)    Secretaria d'Acció presencial i mobilització
Que s'encarregarà de la mobilització dels adherits en actes concrets i en les campanyes electorals i d'altres, així com de coordinar i dirigir tots els aspectes logístics relacionats amb l'organització d'actes.

7)    Secretaria d'Estudis, Programes i Formació
Que s'encarregarà d'elaborar estudis i de redactar propostes pels programes electorals a les diferents eleccions en les que participi Solidaritat Catalana per la independència així com de recopilar i cercar tota la informació necessària per donar contingut al discurs independentista. També s'encarregarà d'organitzar conferències i sessions de formació per als adherits, càrrecs públics electes i membres de les diferents executives locals, comarcals i regionals.

Presentació de Candidatures

Es podran presentar candidatures a l'Executiva Regional fins el dia 10 de gener de 2011 a les 24:00 hores. Per presentar candidatura caldrà ser adherit/da o simpatitzant de Solidaritat Catalana per la Independència abans del dia 20 de desembre de 2010 a les 24:00 hores, i estar al corrent de pagament o tenir la quota  domiciliada abans del 10 de gener a les 24:00 hores.

No podran ser candidats aquelles persones amb doble militància a altres partits polítics, excloses les formacions polítiques que formen part de la coalició de Solidaritat Catalana per la Independència, és a dir, que militin en alguna organització política diferent de Solidaritat per la Independència, Democràcia Catalana, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català, Els Verds-Alternativa Verda i el Partit Socialista d'Alliberament Nacional.
Les candidatures als càrrecs de responsabilitat de l'Executiva Regional es podran presentar individualment o agrupades formant equips que es presenten a diferents càrrecs de responsabilitat, en el ben entès que la votació serà en qualsevol cas individualitzada per a cada càrrec de responsabilitat concret.
En la presentació de candidatura, el/la candidat/a haurà de manifestar expressament a quin càrrec de responsabilitat elegible es presenta, i si es presenta de manera individual o formant part d'un equip.
Les candidatures per a cada càrrec de responsabilitat es presentaran utilitzant el document que s'adjunta en aquest correu.
La presentació de candidatures, i les seves modificacions i agrupació en equips fetes amb posterioritat, s'hauran de formalitzar enviant el document Word de presentació de candidatura que s'adjunta en aquest correu a l'adreça següent:



Campanya informativa de difusió de les candidatures

La campanya informativa de difusió de les candidatures a l'Executiva Regional que es presentin, individualment o en equip, s'inicia el dia 1 de gener i durarà fins el dia 13 de gener a les 24:00h. No serà possible cap acte o activitat de difusió de la candidatura durant la jornada electoral.

Els candidats, podran trametre tots la informació per als electors que estimin adient, al correu



des d'on es reenviarà a tots els adherits i simpatitzants de les comarques agrupades a la Regional de la Catalunya Central.



Salutacions cordials i bones festes!




Emili Valdero
President de la Comissió Organitzadora Nacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada