2 de desembre del 2010

López-Tena compara Catalunya amb Corea del Nord

El diputat electe de SI ha denunciat que 4 diputats no puguin tenir iniciativa parlamentària



Alfons López-Tena, diputat electe de SI per Barcelona, ha denunciat la situació “similar a Corea del Nord” on 4 diputats no puguin tenir iniciativa parlamentària, una limitació antidemocràtica que “no es dóna ni al Congreso de los Diputados”.

López-Tena ha carregat contra les greus mancances democràtiques del sistema polític català, ja que "és molt difícil entrar al Parlament si no s'hi és prèviament", ha dit. Malgrat això, “els ciutadans ens han donat la seva confiança”. López Tena ha dit que l'actuació de SI aquesta legislatura serà “posar de manifest que l'autonomia esta liquidada després de la sentència del Tribunal Constitucional ja que no hi ha possibilitat d'avenç a l'Estat espanyol i que la manera de sortir de la crisi és que Espanya ens deixi de robar”.

López Tena ha insistit en què no pot ser que “hi hagi administracions públiques amb grans pressupostos, totalment opaques i que els ciutadans no puguin ni escollir ni cessar, com per exemple els consells comarcals i les diputacions, que han de ser regits democràticament”. López Tena ha dit que presentaran cavall de batalla per aquest tema al Parlament i ha advertit que “si els partits tradicionals segueixen amb aquest sistema autoritari, els representants de SI que escaiguin en aquests òrgans de poder s'escolliran democràticament pels nostres adherits”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada