2 de desembre del 2010

Solidaritat es presentarà a les eleccions municipals a Vic i Osona

Iban Lapeira, Anna Casadevall, Marçal Orri, Jordi Aneto i Oriol Batlló, 
 davant l'Ajuntament de Vic Foto: Adrià Costa

Els bons resultats obtinguts a la comarca per la formació liderada per J. Laporta han precipitat la decisió. 

SI, que no descarta coalicions amb altres forces independentistes.

Formarà candidatures a “tots els pobles on sigui possible”.

Els representants de Solidaritat Catalana (SI) a Osona han ofert aquest migdia a Vic una roda de premsa per tal de valorar els resultats de les darreres eleccions al Parlament.  La cita amb la premsa ha tingut lloc al davant de l’Ajuntament, al mig de la plaça Major. L’indret escollit no ha estat casual i ha estat ple de simbolisme: SI ha anunciat que, a les properes eleccions municipals, es presentarà a Vic i a “tots els pobles de la comarca on sigui possible”.
L’ha decisió s’ha pres després de valorar els bons resultats obtinguts a Osona. La coalició liderada per Joan Laporta va ser una de les sorpreses de la nit electoral a la comarca, al situar-se en segona posició, amb 7.128 vots i un 9,7% dels vots. SI es va col•locar per sobre de partits històrics, com ERC o PSC, que van patir una davallada important. A més, va treure molts bons resultats a les grans ciutats: a Vic, va obtenir la segona posició; i a Torelló i Manlleu, la tercera.


“Hem estat la segona força a Osona i a llocs com Vic. En més de 50 poblacions hem obtingut més del 5% dels vots [percentatge mínim establert per entrar a un consistori], hem quedat segons a 13 municipis i tercers en 25”, ha destacat Jordi Aneto, responsable nacional de Política Social de SI. “Aquests resultats ens han fet veure que teníem possibilitats a les eleccions municipals a Osona”, ha afegit.



De moment, no hi ha cap candidatura perfilada i tot dependrà de les possibilitats que sorgeixin, de les preferències dels militants i de les possibles aliances que es puguin fer amb altres formacions. “El debat de les candidatures encara no ens l’hem ni plantejat. El que volem ara és intentar consensuar candidatures amb el màxim de forces independentistes possibles”, ha apuntat Marçal Orri, responsable de SI a la Catalunya Central. De fet, aquest ha estat un missatge en el que han insistit tots els que han participat a la roda de premsa: la unitat amb altres forces independentistes.

Tot i això, Orri ha aclarit que encara no s’havien tingut converses amb cap partit. En el cas de Vic, ha reconegut que els partits amb qui podria ser més fàcil arribar a acords podrien ser la CUP i el Partit Republicà Català.

Anna Casadevall, candidata osonenca de SI a les eleccions al Parlament, ha expressat la satisfacció pels resultats obtinguts a la comarca. “A partir d’ara, esperem poder donar a conèixer el nostre missatge i ser més presents als mitjans”, ha dit en referència al boicot que han patit per part d’alguns mitjans de comunicació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada