21 de desembre del 2010

Discurs Joan Laporta al Parlament de Catalunya

Benvolguts solidaris,


us adjuntem el discurs del Diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, corresponent a la sessió d'investidura del president de la Generalitat de Catalunya celebrada avui dimarts 21 de desembre.
  
Extractes:

"Senyor candidat a la presidència del govern de Catalunya: ha arribat el moment que es comprometi davant del poble de Catalunya, si és escollit President en aquesta Cambra, a proclamar Catalunya nou Estat de la Unió Europea per situar-se al nivell dels països més avançats del món, o bé es resigna a un nivell d'autonomia incapaç d'afrontar la situació límit de la nostra Nació i continua el procés de desnacionalització, empobriment i desindustrialització."

"La dependència de Catalunya de l'Estat espanyol ha portat la Nació catalana a una profunda crisi moral, econòmica, cultural, ecològica, institucional i identitària ."

"Ahir va expressar, en matèria cultural, actuar com si fóssim un país independent. Senyor candidat: això no és seriós. Els catalans i les catalanes no podem anar actuant pel món, hem de ser, hem d'anar, com a catalans i catalanes amb el cap ben dret."

"Ara ens parla vostè d'un pacte fiscal, la versió reduïda, imaginem, del concert econòmic que va prometre durant la campanya electoral. En tot cas, pacte o concert, tot plegat forma part d'aquesta habilitat –jo diria, vici- massa instal·lada en aquest Parlament, de crear grans expectatives que després provoquen immenses frustracions. Mentre, els catalans i les catalanes es van empobrint."

"Catalunya pateix una triple crisi econòmica: la crisi internacional de caràcter financer; la crisi del model espanyol de creixement basat en l'endeutament, la construcció, la cultura del pelotazo i els serveis de baix valor afegit; i finalment la crisi catalana derivada de l'espoli fiscal."

"A causa d'aquest dèficit la crisi catalana és la més greu dels països industrials d'Europa. Tenim quasi 700.000 aturats al nostre país, un 18% de la població. Sense l'espoli fiscal, a Catalunya hi hauria, d'entrada, moltes menys persones a  l'atur. És una bona solució a la crisis econòmica, no li sembla senyor Mas?"

"Trenta anys d'autonomia han provocat que, per primera vegada a la història dels darrers segles, les noves generacions tinguin unes expectatives de futur més desfavorables que les seves predecessores, tot i tenir un nivell de formació més alt. El progrés de Catalunya s'havia fonamentat en el funcionament de l'ascensor
social que permetia que els fills i les filles tinguessin més oportunitats que els seus pares. Però a mida que el règim constitucional espanyol ha difuminat les pautes de conducta i el sistema de valors de Catalunya el seu ascensor social ha deixat de funcionar. I també ha deixat de funcionar la integració nacional de la immigració."

"No hi pot haver cohesió social sense cohesió nacional. Ni tampoc no hi pot haver cohesió nacional sense cohesió social. L'autonomia dins el Regne d'Espanya no ha permès crear els alts nivells de cohesió social i cohesió nacional que tenen els països del centre i el nord d'Europa, que han pogut desenvolupar-se com a territoris sostenibles i responsables. Només la formació d'un Estat català pot aconseguir el doble objectiu de la cohesió social i la cohesió nacional."

"Solidaritat Catalana per la Independència vol entrar a l'agenda del Parlament de Catalunya la declaració de Catalunya com Estat de la Unió Europea."

"Les forces autonomistes i l'independentisme gradualista ens hauran d'explicar perquè ajornen la proclamació de l'Estat català, tot i haver-hi una majoria catalanista al Parlament. Així ho entenem nosaltres."

"Ho vam dir durant la campanya i ara ho reiterem:condicionarem l'elecció del President de la Generalitat i la formació del nou Govern a l'aprovació de la declaració d'independència i a l'activació del procés cap a la constitució d'un Estat propi."

"Senyor Mas, li proposem un pacte perquè Catalunya sigui el proper Estat d'Europa."

"Li proposem un pacte perquè tothom visqui millor i puguem sortir de la crisi. Sense l'espoli fiscal, podríem incrementar un 70% el pressupost de la Generalitat."

"Romandrem a la UE: els juristes internacionals deixen clar que Catalunya, Escòcia o Flandes romandran a la Unió Europea quan declarin la independència."

"El nostre objectiu és molt clar: fer de Catalunya un dels Estats més avançats i democràtics del món. Solidaritat Catalana per la Independència proposa a tots els diputats i diputades d'aquest hemicicle a participar, amb intel·ligència, responsabilitat i coratge, d'aquest objectiu."
 -- 
Solidaritat Catalana per la Independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada