30 de novembre del 2010

Solidaritat es presentarà a les municipals


La coalició celebrarà un congrés després de Nadal per ratificar-ho

SI deixa enrere Esquerra i el PSC a Osona

Solidaritat Catalana per la Independència té la voluntat de presentar-se a les eleccions municipals del maig. La coalició liderada per Joan Laporta està estudiant tots els detalls per fer el pas també al món dels ajuntaments, una manera més d'implantar-se al territori i anar propagant el seu projecte independentista. Cada plataforma comarcal de la formació seria la que decidiria en quines poblacions es presentarien.
La determinació es prendrà definitivament en el congrés nacional que Solidaritat Catalana celebrarà després de Nadal a tot estirar. En aquest congrés també es podria decidir si l'actual coalició formada per cinc partits –Democràcia Catalana, el PSAN, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català i Els Verds-Alternativa Verda– es converteix en un sol partit. Igualment, en l'àmbit d'organització, SI podria fer canvis per adaptar-se al fet d'haver entrat al Parlament.
I és que l'entrada de Solidaritat al Parlament amb quatre escons ha generat una gran satisfacció a la direcció de la coalició, a candidats i a tot l'equip de col·laboradors i voluntaris. A l'hora de fer l'anàlisi dels resultats, Solidaritat entén que ha obtingut vots de manera força regular, tot i que a Tarragona i Lleida no aconseguís cap escó. En el cas tarragoní, SI i el seu candidat Hèctor López Bofill es van quedar a uns 2.000 vots de sumar el primer diputat.
“Em sap molt de greu per a l'Hèctor. Ha fet una gran feina a Tarragona. També val per Lleida [amb el candidat Francesc Xavier Segura]. S'ho mereixen per l'esforç fet i per la gent que han mobilitzat”, va valorar ahir Laporta.
En el cas de la circumscripció de Lleida, la coalició s'hi va quedar més lluny. Era la plaça més difícil i els pronòstics es van complir. Tot i que és política-ficció, tant a Lleida com a Tarragona si Solidaritat i Reagrupament s'haguessin presentat junts, haurien tret representació. I, en el cas de Girona, haurien vorejat gairebé els mateixos vots que ERC.
De fet, en xifres totals, només Solidaritat Catalana arriba quasi a la meitat de vots d'ERC (218.000 a 102.000). Especialment destacat són els resultats a la Catalunya central i en particular a Osona. Allà, SI supera ERC i el PSC, i es converteix en la segona força, al darrere de CiU. Més de 7.000 vots per 6.000 llargs per a ERC i el PSC. És en aquest terreny on la coalició de Laporta va aconseguir consolidar els tres diputats per Barcelona.
Comarques de Girona
Les altres comarques on SI va fer forat van ser l'Alt Empordà (al davant d'ICV), el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Garrotxa (al davant del PP i ICV). “Per ser la primera vegada estem satisfets, però és millorable”, van indicar fonts del partit, que admetien que l'estavellada de Reagrupament els podria aportar directament una bona quantitat de vots. De moment, Laporta ja podria omplir el Camp Nou. Una representació que dirà no a la investidura d'Artur Mas perquè aquest no es compromet a declarar la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada