12 de novembre del 2010

Joan Laporta: “Des de SI farem polítiques per afavorir la nostra indústria”


image_normal11/11/2010 08:50
Uns 400 igualadins i igualadines han assistit, aquest vespre, a la presentació de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la comarca de l'Anoia, concretament a l'Ateneu Igualadí. Antoni Castells, candidat de SI per Igualada, ha encetat l'acte admetent l'orgull i el privilegi que ha estat per ell, amb només 22 anys, presentar-se a les llistes de SI i sortir escollit. Castells ha explicat que des de sempre s'ha sentit i ha estat vinculat amb el món independentista però, cada cop més "veia com a dintre meu creixia la sensació de lluitar per allò que vull" i és per això, que va decidir fer el pas. Però, a més del jove candidat també s'ha comptat amb la presència de Joan Laporta, cap de llista per Barcelona, i el candidat de SI al Penedès, Fèlix Simón.
Simón ha afirmat que "en el missatge de SI ha de quedar clar que si no decidim nosaltres difícilment ho faran els altres" i és que "no podem renunciar al dret a decidir", ha considerat. Simon ha mostrat una mirada pessimista en relació a l'estat en què es troba el país. "Avui Catalunya la veig pitjor que ahir i si no fem res, la veuré millor que demà". El pronòstic pessimista li ha servit per demanar als igualadins que no es quedin de braços plegats. "O trenquem els barrots de les selves o tenim un futur difícil i el territori continuarà patint l'esquarterament i l'espoli fiscal actuals".
I finalment, Joan Laporta, ha insistit en què "la sentència de l'Estatut ens ha ensenyat que per progressar cal tenir un estat dins de la Unió Europea" i és per això, que "ens estem multiplicant per fer arribar el projecte a tot Catalunya" . En aquest cas, el candidat número ú de SI ha especificar que el missatge de campanya és vincular economia amb independència perquè "volem el que és nostre" ja que "cada any l'Estat ens pren 22.000 milions d'euros, la qual cosa suposa 60 milions d'euros al dia", ha detallat Laporta. Amb aquestes xifres Joan Laporta ha explicat un seguit de projectes que es podrien dur a terme amb un estat lliure. Per exemple ha concretat que "un hospital de 141 llits, inaugurat recentment, ha costat 60 milions d'euros de manera que se'n podria fer un cada dia". I és que Joan Laporta considera que "el dèficit que patim és molt gran i insostenible i si no el tinguéssim Catalunya seria el quart estat d'Europa en renda per càpita", ha lamentat.
D'altra banda, el candidat de SI a la presidència de la Generalitat ha destacat que "l'Anoia és la comarca amb més atur de Catalunya"  fet que ha estat provocat, segons Joan Laporta, per "una pèrdua de competitivitat, de pes dins de la indústria espanyola i de la destrucció de molts llocs de treball". Davant d'aquest panorama, ha assegurat que "quan siguem independents des de SI farem politiques per afavorir la nostra indústria". En aquest cas, Laporta ha admès que " volem un estat perquè només pensi en els catalans, fet que és legítim, lícit i respectant a tothom". Avui per avui, segons Joan Laporta "ens trobem en una cruïlla on hem de decidir entre continuar en una comunitat autònoma de règim comú sense competències o bé, ser un estat de la Unió Europea". Per a Laporta, "l'autonomisme és una farsa" per la qual cosa ha emplaçat als igualadins a fer el pas i els ha demanat recolzament. "No ens abandoneu al Parlament si de veritat estimeu Catalunya".
Previ a l'acte de SI a l'Ateneu, el candidats a la presidència de la Generalitat ha passejat per la població de la comarca de l'Anoia, on ha visitat diferents indústries tèxtils del municipi, que van tenir una gran importància per l'economia del poble.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada