15 de novembre del 2010

Joan Laporta: “SI prosperarà i entrarà al Parlament per poder caminar decididament cap a la llibertat de Catalunya”


300 persones han assistit aquest migdia al Teatre Ateneu de Tàrrega en l'acte de campanya de Solidaritat Catalana per la Independència a la capital de l'Urgell. Hi han intervingut els candidats de la coalició per Barcelona, Joan Laporta, Uriel Bertran i Emili Valdero i el cap de llista per Lleida, Francesc Xavier Segura.
Joan Laporta, candidat de SI al Parlament, ha explicat que "estem fent una campanya de trepitjar molt terreny perquè hi ha una llei que no ens permet tenir espai als mitjans públics". Laporta ha reconegut que "estem molt motivats perquè la veritat es ven sola" i des de "SI tenim clar que cal proclamar la independència de Catalunya a la pròxima legislatura per sortir de la crisi econòmica i els catalans tinguem més diners per viure millor". I és que Laporta ha posat sobre la taula que si no fem el pas "anem pel pedregar", perquè "estem patint un espoli fiscal de 22.000 milions d'euros l'any a canvi de res, xifra que suposen 60 milions al dia i que suposa el 10% del PIB de Catalunya", un percentatge molt superior al 4% de la quota de solidaritat que paguen els landers alemany a l'estat: "La nostra ja no és una quota de solidaritat sinó un robatori". I per tant, ha demanat: "Prou de continuar amb aquesta farsa de l'autonomisme que ens porta a la liquidació nacional i a la crisi més greu de la nostra història".
Laporta ha desgranat el full de ruta cap a l'estat propi i ha destacat els avantatges de viure en una Catalunya independent, en la qual, segons Laporta, tothom hi ha de participar. "Acabarem amb el tancament d'empreses, podrem invertir en recerca i innovació,  tindrem millors hospitals, reduirem les llistes d'espera, acabarem amb el copagament sanitari, perquè la sanitat és un dret universal i podrem decidir sobre el futur de les nostres infraestructures". Així el número ú de SI ha afirmat que "s'ha de fer el pas i no ens podem esperar més". "Els catalans hem d'anar amb el cap ben dret i no ens hem d'amagar de res" i és que, s'ha queixat que "si tornem a votar els partits que ens han portat on som ara és que ens mereixem tot el que vindrà i no valdrà queixar-se perquè estarem alimentant a uns aprofitats que ens estan portant a la ruïna nacional". Amb tot, Laporta ha assegurat que "des de SI farem la independència i us demano el sí cap a la prosperitat i la llibertat del nostre país". Per acabar, ha assegurat que "SI prosperarà i entrarà al Parlament per poder caminar decididament cap a la llibertat de Catalunya".
Francesc Xavier Segura, ha promès no fallar als ciutadans amb la proposta de SI, que vol aconseguir que Catalunya passi a ser un estat propi perquè "Catalunya està patint dues crisi, la mundial i la derivada de la nostra pertinença al regne d'Espanya", ja que "patim virulentament l'espoli fiscal i la sentència del TC ens ha deixat en un no res" i per tant, "la segona crisi la podem superar fàcilment votant SI" i és que "l'esclat de llibertat generaria una il•lusió més gran, que rebre els 22.000 milions d'euros que Espanya ens pren cada any i que no tornen".
Per la seva banda, Uriel Bertran, ha advertit als targarins assistents que "el 28 de novembre ens juguem el futur de Catalunya pels propers 30 anys", ja que ha lamentat que "la situació actual està empobrint Catalunya d'una forma rotunda". "Fa 30 anys Catalunya era la locomotora econòmica d'Espanya i avui les famílies catalanes són més pobres en renda familiar per darrera de Ceuta i Melilla". Bertran ha esvaït qualsevol por en cas d'aconseguir la independència, "no hi ha risc de boicot ni d'utilitzar les armes" per això, ha demanat: "Traiem-nos les manies i votem el 28 de novembre independència i penseu en la gran felicitat que generarà veure entrar en força al nostre Parlament la nostra proposta".
I en el seu torn, el número sis de SI per Barcelona, Emili Valdero, a la comarca d'Urgell ha volgut posar l'atenció en la regeneració democràtica, fet que ha considerat imprescindible per acabar amb la desafecció dels ciutadans envers la política. Per això ha assegurat que des de SI, "proposarem fer una llei electoral pròpia amb llistes obertes i circumscripcions petites perquè el control directe de cada escó la tinguin els ciutadans".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada