22 de novembre del 2010

Manifest de la Joventut Independentista de Catalunya en suport a SI


image_normal21/11/2010 08:43
Els signants d'aquest manifest, al Temple Romà de Vic el 20 de novembre de 2010, joves que volem la independència de Catalunya, ens hem agrupat i format una nova organització que hem anomenat Joventut independentista de Catalunya (JIC).
Catalunya, nació mil·lenària que sempre ha estat capdavantera, ara es troba en un procés de degradació. La crisi econòmica que actualment patim és el clar exemple de com una nació com la nostra, amb gent emprenedora, treballadora, i preparada es troba a poc menys del col·lapse per culpa d'haver de mantenir un Estat Espanyol que
té per valors, viure de la subvenció, l'economia especulativa i rapinyar allò que pot.
Les i els joves catalans patim aquest col·lapse de forma molt punyent. Bons estudiants sense beques mentre a altres zones de l'estat opressor les van repartint a tort i a dret, a Catalunya amb el 17 % d'estudiants de tot l'Estat rebem només el 8% del total de les beques.
Joves catalans a l'atur des de fa temps o amb contractes insultants tant per la durada com pel sou. A Catalunya l'atur juvenil supera el 37 %.
El futur de la nostra nació està en perill i som les i els joves d'ara els qui en patirem les conseqüències, per tant som nosaltres els més interessats en que canviï aquesta situació. Essent conscients de tot això i més que es podria explicar, entenem que la independència és l'única sortida viable, possible, seriosa, centrada i conseqüent que pot ajudar a solucionar aquests problemes.
La independència però s'aconseguirà si reforcem una opció política creïble, que no tingui complexes ni estigui distreta per altres coses que no sigui la de proclamar la independència el més aviat possible. Cal doncs una formació política valenta de veritat i que no ens vengui fum com aconseguir un concert econòmic o fer un referèndum quan ambdues coses sabem d'antelació que no ens ho permetran. A més el millor concert econòmic és la independència i el millor referèndum és votar els membres del nostre parlament sobirà.
Actualment però, només hi ha una opció política amb possibilitats i que és netament independentista. Una opció que pren les decisions sempre amb el criteri de si això o allò afavorirà l'assoliment de la plenitud nacional, i denunciant tot allò que demostra la dependència a un Estat Espanyol arcaic, barruer i amb tics autoritaris.
ManiL'única opció política que defensa el que els signants d'aquest manifest volem i desitgem és Solidaritat Catalana per la Independència.
Per tant, mitjançant aquest escrit volem manifestar el següent :
1er. La Joventut Independentista de Catalunya ( JIC ) dóna suport a Solidaritat Catalana per la Independència i a partir d'ara la té com a referent polític.
2on. La Joventut Independentista de Catalunya ( JIC ) fa una crida a tots els i les joves de Catalunya a participar en les properes eleccions i que votin a Solidaritat Catalana per la Independència (SI)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada