29 de desembre del 2010

PRIMER CONGRÉS REGIONAL DE LA CATALUNYA CENTRAL

Benvolgut/da,

Em plau convocar-te al PRIMER CONGRÉS REGIONAL DE LA CATALUNYA CENTRAL DE SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA.

El Congrés es regularà d'acord amb el Reglament dels Congressos Regionals de Solidaritat Catalana per la Independència que s'adjunta en el present correu.

Les Regionals són el conjunt d'adherits i simpatitzants de Solidaritat Catalana per la Independència en l'àmbit geogràfic de cada agrupació de comarques de les regions organitzatives internes de Solidaritat Catalana per la Independència. En cap cas s'han de considerar les Regionals amb les que es concreta la organització interna de Solidaritat Catalana per la Independència com a "vegueries" o com la visió o opinió que té Solidaritat Catalana per la Independència sobre la organització territorial que ha de tenir Catalunya.

Les Regionals son simples agrupacions de comarques per a facilitar el funcionament intern de l'organització i per simplificar aspectes logístics, de distribució de material, de transmissió de la informació i d'execució de campanyes. Les agrupacions de comarques en "Regionals" s'han fet tenint en compte criteris de proximitat geogràfica i d'operativitat funcional interna, i s'ha mantingut el criteri general de fer regionals que agrupin un mínim de 4 comarques, per tal de no fer-ne un número massa gran i evitar així la fragmentació excessiva i la ineficiència en la gestió interna i funcionament de l'organització. És per això que s'ha optat per no crear petites "Regionals" formades únicament per dues o tres comarques.
La Regional de la Catalunya Central s'ha dissenyat amb l'objectiu de poder agrupar aquells territoris que quedaven situats entre la Regió Metropolitana de Barcelona, el Pirineu i les comarques de Girona, sense que aquesta agrupació comarcal impliqui cap mena de criteri o posició política en relació a les futures vegueries de Catalunya. D'aquesta manera, la Regional de la Catalunya Central inclou les comarques del Bages, el Berguedà, Osona, el Solsonès i el Ripollès, on queda palès la coexistència de les dinàmiques naturals i històriques de relació en els eixos Manresa-Berga-Solsona per una banda, i de Vic-Ripoll per l'altra.


El Congrés tindrà lloc el proper DISSABTE 15 de GENER DE 2011 a les 10:30 hores, al CASINO DE VIC del Carrer de JACINT VERDAGUER No. 5 (està tocant a la plaça Major de Vic).

El Congrés Regional es desenvoluparà amb el següent ordre del dia:
1r. Constitució de la Mesa del Congrés Regional.
2n. Intervenció dels candidats i les candidates que s'hagin presentat per formar part de l'Executiva Regional.
3r. Votació dels membres de l'Executiva Regional.
4rt.- Proclamació de l'Executiva Regional .
5è- Cloenda: intervenció del Coordinador/a Regional que hagi resultat elegit.

Càrrecs de Responsabilitat a escollir al Congrés Regional

Al Congrés Regional, s'escolliran els següents set càrrecs de responsabilitat de l'Executiva Regional:

1)    Coordinador/a Regional

Que exercirà les funcions de la Presidència Regional -essent la persona que ostenta la màxima representació política i institucional se Solidaritat Catalana per la Independència dins de la Regional-. Haurà de coordinar i fer un seguiment del treball ordinari de la resta de membres de l'Executiva Regional i es farà càrrec de les de relacions externes i institucionals amb les entitats, institucions i personalitats de l'àmbit geogràfic de la Regional. Representarà la Regional a l'Executiva Nacional.

2)    Secretaria d'Organització i Finances
Que exercirà les funcions d'organització, implantació i expansió de Solidaritat Catalana per la Independència dins de l'àmbit geogràfic de la Regional, portarà el control dels adherits (altes, baixes, modificacions de dades, etc.). També s'encarregarà de la gestió de pagaments, comptabilitat i administració de la part de les quotes dels adherits corresponents a la Regional, i de la cerca de seus locals i de noves vies de finançament per a Solidaritat Catalana per la Independència (loteria, donacions, etc).
3)     Secretaria d'Imatge i Comunicació
Que s'encarrega de les relacions amb el mitjans de comunicació locals i de fer un seguiment i arxiu de les noticies que surten als mitjans de comunicació locals relacionades amb a Solidaritat Catalana per la Independència, així com de l'edició i distribució de material de difusió de Solidaritat Catalana per la Independència (cartells, fulletons, adhesius, pancartes, etc.).
4)     Secretaria d'Acció Municipal
Que s'encarregarà de formar, organitzar i coordinar les diferents candidatures municipals de Solidaritat Catalana per la Independència i els acords als que es puguin arribar amb d'altres formacions, de fer un seguiment dels temes de Política Municipal dins de l'àmbit de la Regional i de ser el contacte per a temes municipals i locals amb l'Executiva Nacional.
5)    Secretaria d'Acció Xarxa 2.0
Que s'encarregarà de la presència i dinamització a les xarxes socials (Facebook, Twitter, YouTube, etc), i del manteniment i actualització de la pàgina Web de la Regional.

6)    Secretaria d'Acció presencial i mobilització
Que s'encarregarà de la mobilització dels adherits en actes concrets i en les campanyes electorals i d'altres, així com de coordinar i dirigir tots els aspectes logístics relacionats amb l'organització d'actes.

7)    Secretaria d'Estudis, Programes i Formació
Que s'encarregarà d'elaborar estudis i de redactar propostes pels programes electorals a les diferents eleccions en les que participi Solidaritat Catalana per la independència així com de recopilar i cercar tota la informació necessària per donar contingut al discurs independentista. També s'encarregarà d'organitzar conferències i sessions de formació per als adherits, càrrecs públics electes i membres de les diferents executives locals, comarcals i regionals.

Presentació de Candidatures

Es podran presentar candidatures a l'Executiva Regional fins el dia 10 de gener de 2011 a les 24:00 hores. Per presentar candidatura caldrà ser adherit/da o simpatitzant de Solidaritat Catalana per la Independència abans del dia 20 de desembre de 2010 a les 24:00 hores, i estar al corrent de pagament o tenir la quota  domiciliada abans del 10 de gener a les 24:00 hores.

No podran ser candidats aquelles persones amb doble militància a altres partits polítics, excloses les formacions polítiques que formen part de la coalició de Solidaritat Catalana per la Independència, és a dir, que militin en alguna organització política diferent de Solidaritat per la Independència, Democràcia Catalana, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català, Els Verds-Alternativa Verda i el Partit Socialista d'Alliberament Nacional.
Les candidatures als càrrecs de responsabilitat de l'Executiva Regional es podran presentar individualment o agrupades formant equips que es presenten a diferents càrrecs de responsabilitat, en el ben entès que la votació serà en qualsevol cas individualitzada per a cada càrrec de responsabilitat concret.
En la presentació de candidatura, el/la candidat/a haurà de manifestar expressament a quin càrrec de responsabilitat elegible es presenta, i si es presenta de manera individual o formant part d'un equip.
Les candidatures per a cada càrrec de responsabilitat es presentaran utilitzant el document que s'adjunta en aquest correu.
La presentació de candidatures, i les seves modificacions i agrupació en equips fetes amb posterioritat, s'hauran de formalitzar enviant el document Word de presentació de candidatura que s'adjunta en aquest correu a l'adreça següent:



Campanya informativa de difusió de les candidatures

La campanya informativa de difusió de les candidatures a l'Executiva Regional que es presentin, individualment o en equip, s'inicia el dia 1 de gener i durarà fins el dia 13 de gener a les 24:00h. No serà possible cap acte o activitat de difusió de la candidatura durant la jornada electoral.

Els candidats, podran trametre tots la informació per als electors que estimin adient, al correu



des d'on es reenviarà a tots els adherits i simpatitzants de les comarques agrupades a la Regional de la Catalunya Central.



Salutacions cordials i bones festes!




Emili Valdero
President de la Comissió Organitzadora Nacional

Primeres proposicions de llei

Benvolguts solidaris independentistes,
tenim el plaer d'anunciar-vos que aquest matí els diputats Alfons López Tena i Uriel Bertran han entrat al Registre del Parlament de Catalunya les primeres 6 Proposicions de Llei que els nostres diputats proposaran a la cambra.
Us adjuntem les 6 proposicions, que són:
·   Proposició de Llei de Declaració d'independència de  Catalunya
·   Proposició de Llei de Consultes populars per la via de no referèndum
·   Proposició de Llei de Dació en pagament de l'habitatge personal o familiar hipotecat amb alliberament del deute pendent garantit amb hipoteca
·   Proposició de Llei Per anul·lar la subvenció a Endesa atorgada pel Govern de la Generalitat de Catalunya en Acord de Govern de 30 de novembre de 2010-12-29
·   Proposició de Llei de Prohibició del Magatzem Nuclear Centralitzat de residus nuclears a Catalunya
·   Proposició de Llei per Modificar la uniformitat dels agents del cos de Mossos d'Esquadra destinats a la Regió Policial del Pirineu Occidental, ABP Ripollès i ABP Berguedà
Solidaritat Catalana per la Independència comença la legislatura amb una intensa activitat i decidida a dotar de contingut polític el Parlament de Catalunya des del primer dia, en consequència amb allò que vam prometre en campanya.
Fem possible la independència!

--
Grup Parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència

22 de desembre del 2010

COMUNICAT: SI denuncia la destrucció de la immersió lingüística

SI denuncia la destrucció de la immersió lingüística
SI reclama al candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, a no acatar la sentència del Tribunal Suprem, que anul·la la prevalença del català a l'escola
El Tribunal Suprem espanyol ha emès avui tres sentències que obliguen la Generalitat de Catalunya a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular 'de manera proporcional i equitativa al català en tots els cursos' a les escoles.

Solidaritat Catalana per la Independència denuncia aquesta nova agressió de l'Estat espanyol cap a la llengua, la cultura i la identitat de la nació catalana i reclama avui mateix, tan bon punt s'han conegut les sentències dictades per la secció quarta del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem espanyol, que el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, digui demà en seu parlamentària, durant la segona volta del seu discurs d'investidura, que el seu govern no acatarà la sentència del Suprem, una sentència que posa punt i final a les competències que disposava fins ara Catalunya en matèria de Política Lingüística.
Segons el diputat Toni Strubell, aquesta "actuació del Tribunal Suprem trenca uns pactes de la Transició que ja eren tènues i que no donen cap opció a la supervivència i bona salut de la llengua catalana dins de la comunitat educativa i societat en general" i que ens trobem davant de "l'inici d'un 'genocidi lingüístic i cultural' contra Catalunya plenament ordit des de les altes institucions de l'Estat espanyol que cap idioma europeu estaria en condicions de superar".
Finalment Strubell ha recordat que les sentències del Tribunal Suprem que ordenen a la Generalitat que garanteixi el castellà com a llengua vehicular a les escoles "es fonamenten en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut provocada pel recurs que va presentar el Partit Popular", un Partit Popular, "que podria facilitar la investidura del sr. Mas demà" ha denunciat.
  
Jordi Finestres
Cap de Premsa de Solidaritat Catalana per la Independència
Tel. +34 676 41 90 82

Solidaritat amb la selecció!

El proper dimarts 28 de desembre, a les 19 hores, la Selecció Catalana de Futbol, entrenada per Johan Cruyff, jugarà contra la selecció d'Hondures a l'Estadi Lluís Companys de Barcelona.

Us animem a venir al partit amb Solidaritat Catalana, per tal de donar suport a la nostra selecció i fer-nos sentir i veure a l'Estadi. A més a més, si veniu amb Solidaritat us estalviareu 2 euros respecte els preus habituals a Servicaixa, estareu acompanyats de la millor gent d'aquest país i entrareu en el sorteig de samarretes de "Catalunya, al Mundial Brasil 2014". Per rigorós ordre d'ingrés bancari, els qui sigueu compradors de les entrades múltiples de 10 guanyareu una samarreta.

Com aconseguir les entrades?

  • Fent un ingrés de 10 €  com a molt tard el proper divendres 24 a les 14 hores al número de compte: 2100-3168-55-2200212128. Indicant com a concepte el nom i cognoms de la persona que fa l'ingrés i per tal demana les entrades, així com el número d'entrades que vol (Exemple: Joan Laporta, 4 entrades)
  • Enviant un correu a solidaritatcatalana@solidaritatcatalana.cat, tot indicant el vostre nom i congnoms, telèfon de contacte i dades de la transferència o ingrés fet. Un cop confirmats els ingressos ens posarem en contacte amb vosaltres per a trobar-nos el dia del partit i donar-vos les entrades. Per a qualsevol dubte podeu trucar a 646653313.

També des de l'esport, fem possible la independència!


Solidaritat Catalana de la Independència

21 de desembre del 2010

Discurs Joan Laporta al Parlament de Catalunya

Benvolguts solidaris,


us adjuntem el discurs del Diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, corresponent a la sessió d'investidura del president de la Generalitat de Catalunya celebrada avui dimarts 21 de desembre.
  
Extractes:

"Senyor candidat a la presidència del govern de Catalunya: ha arribat el moment que es comprometi davant del poble de Catalunya, si és escollit President en aquesta Cambra, a proclamar Catalunya nou Estat de la Unió Europea per situar-se al nivell dels països més avançats del món, o bé es resigna a un nivell d'autonomia incapaç d'afrontar la situació límit de la nostra Nació i continua el procés de desnacionalització, empobriment i desindustrialització."

"La dependència de Catalunya de l'Estat espanyol ha portat la Nació catalana a una profunda crisi moral, econòmica, cultural, ecològica, institucional i identitària ."

"Ahir va expressar, en matèria cultural, actuar com si fóssim un país independent. Senyor candidat: això no és seriós. Els catalans i les catalanes no podem anar actuant pel món, hem de ser, hem d'anar, com a catalans i catalanes amb el cap ben dret."

"Ara ens parla vostè d'un pacte fiscal, la versió reduïda, imaginem, del concert econòmic que va prometre durant la campanya electoral. En tot cas, pacte o concert, tot plegat forma part d'aquesta habilitat –jo diria, vici- massa instal·lada en aquest Parlament, de crear grans expectatives que després provoquen immenses frustracions. Mentre, els catalans i les catalanes es van empobrint."

"Catalunya pateix una triple crisi econòmica: la crisi internacional de caràcter financer; la crisi del model espanyol de creixement basat en l'endeutament, la construcció, la cultura del pelotazo i els serveis de baix valor afegit; i finalment la crisi catalana derivada de l'espoli fiscal."

"A causa d'aquest dèficit la crisi catalana és la més greu dels països industrials d'Europa. Tenim quasi 700.000 aturats al nostre país, un 18% de la població. Sense l'espoli fiscal, a Catalunya hi hauria, d'entrada, moltes menys persones a  l'atur. És una bona solució a la crisis econòmica, no li sembla senyor Mas?"

"Trenta anys d'autonomia han provocat que, per primera vegada a la història dels darrers segles, les noves generacions tinguin unes expectatives de futur més desfavorables que les seves predecessores, tot i tenir un nivell de formació més alt. El progrés de Catalunya s'havia fonamentat en el funcionament de l'ascensor
social que permetia que els fills i les filles tinguessin més oportunitats que els seus pares. Però a mida que el règim constitucional espanyol ha difuminat les pautes de conducta i el sistema de valors de Catalunya el seu ascensor social ha deixat de funcionar. I també ha deixat de funcionar la integració nacional de la immigració."

"No hi pot haver cohesió social sense cohesió nacional. Ni tampoc no hi pot haver cohesió nacional sense cohesió social. L'autonomia dins el Regne d'Espanya no ha permès crear els alts nivells de cohesió social i cohesió nacional que tenen els països del centre i el nord d'Europa, que han pogut desenvolupar-se com a territoris sostenibles i responsables. Només la formació d'un Estat català pot aconseguir el doble objectiu de la cohesió social i la cohesió nacional."

"Solidaritat Catalana per la Independència vol entrar a l'agenda del Parlament de Catalunya la declaració de Catalunya com Estat de la Unió Europea."

"Les forces autonomistes i l'independentisme gradualista ens hauran d'explicar perquè ajornen la proclamació de l'Estat català, tot i haver-hi una majoria catalanista al Parlament. Així ho entenem nosaltres."

"Ho vam dir durant la campanya i ara ho reiterem:condicionarem l'elecció del President de la Generalitat i la formació del nou Govern a l'aprovació de la declaració d'independència i a l'activació del procés cap a la constitució d'un Estat propi."

"Senyor Mas, li proposem un pacte perquè Catalunya sigui el proper Estat d'Europa."

"Li proposem un pacte perquè tothom visqui millor i puguem sortir de la crisi. Sense l'espoli fiscal, podríem incrementar un 70% el pressupost de la Generalitat."

"Romandrem a la UE: els juristes internacionals deixen clar que Catalunya, Escòcia o Flandes romandran a la Unió Europea quan declarin la independència."

"El nostre objectiu és molt clar: fer de Catalunya un dels Estats més avançats i democràtics del món. Solidaritat Catalana per la Independència proposa a tots els diputats i diputades d'aquest hemicicle a participar, amb intel·ligència, responsabilitat i coratge, d'aquest objectiu."
 -- 
Solidaritat Catalana per la Independència

ORGANITZACIÓ ELECCIONS MUNICIPALS

Benvolguts/des,
a mesura que es van succeïnt els aconteixements, cada vegada som més els qui pensem que potser fora bó que SI es presentés a les Eleccions Municipals als pobles o ciutats on fóssim capaços d'organitzar un grup amb "cara i ulls" i amb inquietuds per les necessitats del seu territori.

És ben sabut que no és el mateix presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya per poder assolir la Independència que presentar-se a unes Municipals per treballar pels problemes dels nostres veïns i "conciutadans".
Cada població té els seus problemes i la seva "idiosincràsia". Pot semblar un contrasentit que, en una coalició transversal com és Solidaritat, siguem capaços d'elaborar unes directrius "base" per tal de presentar-nos a les properes eleccions. Però si ho pensem una mica, veurem que no és ben bé així.
SI es presentarà només a les poblacions que així ho vulguin, amb total llibertat. Tot es farà amb el mateix esperit que va impulsar el nostre naixement: la democràcia interna.
Es votaran els representants en primàries per poder establir l'ordre de representació. I aquest ordre el marcarem nosaltres mateixos: les bases, el cor de la coalició.

No creieu que si la gent se n'adona que hi ha persones a SI amb capacitat per defensar els seus interessos dintre de la seva població i de treballar seriosament pel poble, serà molt més fàcil que la nostra ideologia es vagi estenent com una taca d'oli per tot el territori? No creieu que si veuen que, caram! tenim gent amb bones qualitats que treballa bé pel municipi, es convenceran de que també serem capaços de treballar bé per assolir la Independència del  nostre País?

Ara no és moment d'aturar-nos. Cal continuar endavant. Cal que la gent se n'adoni de que això nostre no és un projecte sense continuïtat. Cal que tothom sàpiga que estem ben convençuts i de que els problemes de tots els catalans són els nostres problemes, tant si són a nivell nacional com si són a nivell municipal. Si aconseguim que hi hagi una bona part del territori amb representació de SI als consistoris, també aconseguirem que el nostre missatge es difongui amb molta més facilitat.

Per tant, si esteu convençuts com nosaltres de que el nostre projecte ha de continuar creixent; si coneixeu gent d'Osona coneixedora dels problemes i de les possibles solucions que es poden aportar i que, a més a més, són "afins" a la nostra sensibilitat de País...ACONSEGUIM ENTRE TOTS FORMAR UNA LLISTA I PRESENTEM-NOS ALS PROPERS "COMICIS"!

Poseu-vos en contacte amb aquestes persones, poseu-vos en contacte amb nosaltres i...FEM-HO POSSIBLE!!!

SOM AQUÍ, A LA VOSTRA DISPOSICIÓ!
 

16 de desembre del 2010

Entrevista a Toni Strubell. al aragirona.cat

Toni Strubell
Diputat al Parlament de Solidaritat Catalana per la Independència

'Els catalans som considerats europeus de segona o tercera categoria'

Quan va adonar-se que Reagrupament no era l'opció que volia seguir, Toni Strubell i Trueta va unir-se a Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per acabar sortint victoriós de les eleccions primàries com a cap de llista per Girona. Des de llavors, el filòleg català ha obert una porta per iniciar la seva carrera política al Parlament de Catalunya i la seva trajectòria dins de SI tot just ha començat. Deixant de banda que el 2003 li van atorgar la Creu de Sant Jordi per la seva contribució al catalanisme, Strubell va ser, aquest 28 de novembre, el primer diputat electe de SI que va sortir elegit durant el transcurs del recompte. Ara és, a més a més, el candidat que han proposat els seus companys a la presidència del Parlament. El seu objectiu primordial segons ell és, i sempre ha estat, 'ajudar el catalanisme i internacionalitzar-lo', perquè aquesta 'és la manera que sàpiguen des de fora el que hem d'empassar-nos nosaltres com a catalans'.

Vostè va néixer a Oxford. Com és que va decidir venir a Catalunya?

Doncs perquè sóc fill d'una família parcialment exiliada que va tenir la sort l'any 1939 de poder anar a Anglaterra. El meu avi era metge, el doctor Josep Trueta, i els anglesos necessitaven coneixements mèdics sobre tractament de ferides de guerra. Ell va portar els seus mètodes a Anglaterra que van tenir molt d'èxit i, per tant, s'hi van poder establir. El problema era que Anglaterra no volia desplaçats de la guerra civil i per això la meva família es va establir a Oxford amb la idea de ser-hi només uns mesos. A la universitat d'allà es van conèixer els meus pares, ell anglès i la meva mare catalana. Després van passar trenta anys fins que varem tornar.

Va impartir classes a Donostia, al País Basc. Ara es dedicarà exclusivament a la seva feina com a diputat o seguirà fent classes encara que sigui a Girona?

De moment no, perquè crec que estant només quatre diputats la feina que haurem de fer serà massiva. Haurem d'estar a més d'una comissió per parlamentari i això és molta responsabilitat i s'ha de fer bé.

Inicialment es trobava el tercer de la llista de Girona de Reagrupament.

Vaig acceptar anar a un lloc per no sortir a les llistes de Reagrupament. Hi ha moltes maneres de mirar la política i de vegades critiquen aquest aspecte de la cosa mediàtica. I què és la política sinó una cosa mediàtica? Jo crec que és important que aquestes coses es tinguin en compte i penso que tot aquell afer es pot explicar des d'aquells paràmetres. És molt important el futur i que aquest futur marqui la construcció d'una opció independentista molt forta perquè Catalunya ho necessita.

Llavors va fer el canvi a SI i va sortir elegit en unes primàries.

Potser són coses de mal explicar però jo de fet vivia tot això des de fora. De vegades, en la història d'un país es produeixen coses per reacció amb les quals ningú hi comptava. És molt difícil fer fotografies estàtiques de les situacions dels països i el que es va produir en aquest país el 10 de juliol requerirà als historiadors d'una certa reflexió. Es desemboquen una sèrie de circumstàncies des del 28 de juny cap endavant que fan que aquesta fotografia sigui impossible. Es produeixen coses positives i menys positives però, en tot cas, les coses són com són. La primera labor del bon polític i de les bones organitzacions polítiques és veure les necessitats reals del moment i adaptar-s'hi perquè sinó no hi ha futur. Solidaritat Catalana per la Independència representa la modernitat, amb tots els seus errors.

Com va viure aquells moments en què portaven un 60% dels vots escrutats i només donaven un escó a SI que, a més a més, era seu?

Va ser un moment de pànic escènic, era com jugar sol contra 11 jugadors del Real Madrid al Bernabeu. Va ser un mal moment però la veritat és que nosaltres teníem unes enquestes d'un partit concret que deien que sortíem segur i estàvem tranquils. Respecte a l'anecdotari, és veritat que es van produir dos moments genials a Girona i van ser les dues vegades que ens van entrevistar a les principals televisions de Girona. La primera va ser que van transmetre per la televisió, amb tota la nostra gent allà present, els resultats que sortien per Barcelona i, per tant, es va produir una reacció coral magnífica i la segona vegada que ens van entrevistar ja en sortien tres per Barcelona. És per això que la imatge que vam donar per la televisió va ser de molta alegria.

Abans d'això, però, va arribar a pensar que seria l'únic diputat de SI al Parlament?

No, però si que feia certa basarda pensar que podies compartir un grup mixt amb Ciutadans i amb la gent racista de Plataforma per Catalunya.

Us vareu plantejar la possibilitat de compartir grup mixt amb Ciutadans?

És el que hem de fer. Nosaltres hem de formar part del grup mixt. És el reglament i el que és cert és que nosaltres hem tingut ofertes per canviar el reglament en el sentit de beneficiar-nos. Volem sorprendre, volem ser dels que no fem pactes que l'electorat difícilment entendria i preferim mantenir-nos dins d'un discurs i no gaudir de privilegis guanyats a base de vendre certs aspectes del nostre programa.

Quin pes suposa dins el Parlament formar part d'un grup mixt?

Tenim quatre diputats al grup mixt i és evident que no és la situació perfecta però sempre amb polítiques de procedir des de la humilitat preveig una situació en què ens bolquem a centrar-nos en els problemes de la gent, sempre dins del marc del que és aconseguir la independència nacional per Catalunya però ja tenim, en aquests pocs dies que portem que no estem ni al Parlament, primer, un allau de felicitacions, però, més important que això, un allau de peticions de reunions. Portem tots aquests dies fent reunions amb grups sectorials amb les quals hem entrat en contacte amb les eleccions i pensem ser rigorosament fidels a tot el que ens demanin des de sectors crítics amb problemes concrets que pensem representar-los al Parlament sempre que hi estiguem d'acord.

Quatre diputats era el resultat que esperaven obtenir?

Jo signava això sobretot tenint en compte que hi havia enquestes que no ens en donaven cap.

Cada mitjà ha fet les enquestes a la seva manera.

Sí, però és molt complicat fer una candidatura i sortir a la primera. És brutal! La realitat és aquesta. No ens queixem, no plorem, sinó el contrari, hem tingut unes condicions molt difícils i pensem que, havent superat això, a partir d'ara la responsabilitat serà molt gran però sabem que en el futur tindrem algunes coses més fàcils.

Com valora aquest boom sobre SI que hi ha hagut després de les eleccions a la majoria de mitjans de comunicació?

És natural. És veritat que això ha estat molt difícil però ha sigut diferent per territori. Per exemple, a alguns mitjans de Girona els honora el fet d'haver tingut el sentit periodístic d'incloure'ns.

És clar, però una persona que només llegeix un mitjà nacional d'un dia per l'altre es troba que hi ha un partit del qual no en coneixia l'existència.

És veritat. Tinc un coneguts que només llegeixen La Vanguardia i el dia en què va sortir el resultat que Solidaritat havia entrat al Parlament em van trucar per dir-me que no en tenien ni idea que ens presentàvem.

Potser si haguéssiu tingut la possibilitat de sortir als mitjans, el resultat hagués estat diferent.

Sí. I a més a més hi ha molta gent que no ens ha votat perquè temien que era perdre el vot.

Des del 28-N els adherits a SI estan augmentant a 350 per setmana.

Tenim un panorama al davant que crec que ens somriu. La campanya ha estat molt dura però ha sigut molt bona i la implicació de la gent, i parlo de Girona que ho conec més, ha estat extraordinària. El fet que persones que no s'havien dedicat mai a la política realitzessin les tasques d'agitació i de publicitació de la nostra candidatura ha comportat haver-nos superat amb una nota tant alta. Tenim un equip extraordinari!

Heu treballat de valent, però tot just és el principi. Què fareu des del Parlament de Catalunya?

Moltes coses però primer hem d'acabar d'estudiar quines són les eines que tenim a les nostres mans. Tenim la sort de tenir al nostre grup un dels juristes més brillants de Catalunya, que és l'Alfons López Tena, i ell mateix amb una lectura de jurista del reglament del Parlament ha pogut veure fórmules que permeten fer més coses de les que la gent pensa que podem fer. El que sí trobo trist és que hi hagi parlamentaris de primera i de segona pel que fa a la capacitat legislativa quan tots hem hagut de sortir elegits al Parlament amb uns vots i tots hem hagut de lluitar. Tothom hauria de tenir la mateixa potencialitat, però jo crec que ho superarem i trobarem fórmules intel·ligents per a fer-ho.

Creu que sortirà elegit president al Parlament de Catalunya?

Moltes vegades l'important és participar i tenir un discurs com el nostre que és molt sòlid, petit però valent. Les grans coses a la vida es fan amb un esforç, una intel·ligència i una coherència. Anem pel bon camí i no ens ha d'importar ser petits de moment, ja creixerem!

Què proposeu per a les municipals?

L'important serà fer llistes de qualitat en aquelles poblacions on realment tenim possibilitats, tenint en compte que per a una organització que haurà tingut nou mesos d'existència és complicat. Hi ha molta il·lusió i hi ha moltes candidatures que s'estan preparant. De totes maneres, jo no miraria la qüestió quantitativa sinó qualitativa. És important com a eix de programa tenir aquests dos eixos fonamentals que hem tingut sempre que són, evidentment, portar l'independentisme als ajuntaments de manera conseqüent, perquè des d'un ajuntament hi ha moltes més coses de les que pensem. Tenim com a nord i esperit il·luminador aquests 109 ajuntaments de Catalunya que s'han declarat moralment exclosos de la Constitució i sempre seran un referent. També hi ha moltes coses a fer a nivell de burocratització i d'aspectes d'aprofundiment de la democràcia. Sembla mentida que estiguem a l'any 2010 i després de 30 anys de democràcia encara hi hagi coses que grinyolen. Des de la gestió de l'aigua fins a les convocatòries públiques, que són més privades que una altra cosa, per exemple, pels llocs en els mercats. És un escàndol perquè hi ha molta corrupció i hi ha molta feina a fer que els partits tradicionals no acaben de solucionar.

Com veu el futur polític de Catalunya?

Et parlaré des del camp en què jo he treballat: la internacionalització. Quan sents aquella gent des d'un diari britànic o, fins i tot, Ken Follet que ha entrevistat aquests dies a mitjans de comunicació, que no donen importància a això i pensen que nosaltres som un nacionalisme anacrònic, crec que hi ha molt a dir. Quan tens l'ocasió d'explicar en un context internacional el que hem d'empassar-nos nosaltres com a catalans, perquè com a catalans passem a ser europeus de segona o de tercera i vivim en una situació tan deplorable com és que el nostre idioma no sigui obligatori a casa nostra. Cap europeu normal acceptaria una situació així. Ara estic a punt de treure un llibre en anglès en què entrevistem a 36 personalitats catalanes i serà una petita aportació a la política catalana. El tenim acabat i tenim una editorial anglesa, en principi només està pensat perquè surti publicat a Anglaterra perquè des de fora entenguin el que estem patint; però també sortirà a la venda a l'Amazon.co.uk.

Serem independents abans del 2014?

No vull posar una data perquè quan s'hi arriba si no es compleix la gent es desanima. Les lluites són llargues i hem de lluitar amb eficàcia.

Ho serem, però, algun dia?

Jo penso que sí, si sabem explicar-nos prou bé. Els catalans tenim un defecte, tal com va dir un corresponsal del Boston Globea Salamanca, la causa catalana és de les més boniques d'Europa però és de les pitjors defensades. No ens sabem explicar i aquest és el problema.


Marta Escobar

10 de desembre del 2010

«Han querido frivolizar a Laporta, pero hicimos una señora campaña»


image_normalEntrevista al Diario Vasco

08/12/2010 13:30
Toni Strubell Parlamentario de Solidaritat. El vecino de Errenteria, parlamentario junto al ex presidente del Barça, aboga por una unión de todos los nacionalistas como en Euskadi.
A primera vista puede parecer sorprendente que un vecino de Errenteria se presente como candidato de un partido catalán en las elecciones autonómicas del pasado 28 de noviembre, y, además, salga elegido parlamentario del recién constituido partido Solidaritat Catalana per la Independéncia (SCI), liderado por el ex presidente del Barça Joan Laporta, de carácter independentista. Sin embargo, la biografía de Toni Strubell y sus propias palabras revelan que, como confiesa él mismo, es «un vasco que piensa en catalán», aunque también tiene raíces inglesas. Por eso, habla euskera, catalán e inglés.
¿Qué le llevó a presentarse en las elecciones catalanas?
Siempre he estado muy relacionado con Cataluña. He sido presidente de ERC de Girona de 1990 a 1992 y durante los últimos ocho años he luchado por la devolución de los papeles de Cataluña por parte del Archivo de Salamanca, como coordinador de la Comisión de la Dignidad. Por eso suelo decir que soy el primer accionista de la autopista de Euskadi a Cataluña. Cuando se acercaban los comicios, entendí que nos encontramos en un momento histórico. Un elemento clave ha sido todo el proceso del Estatut, que no recoge los puntos clave por los que se decidió renovar el texto. Y encima luego se produjo el 'cepillado' famoso del Tribunal Constitución, que más que al Estatut se 'cepilló' al president José Montilla. Esto convirtió toda la legislatura en una tomadura de pelo. Además, ya dijo Ramón Trías Fargas, presidente convergente en los años 80, que 'los catalanes no serían independentistas hasta el día que no tengan más remedio'. Y creo que ese momento ha llegado.
¿Le propuso el propio Laporta ser candidato del SCI por Girona?
No. En nuestro partido no se designan candidatos a dedo o desde la dirección. Fueron las bases de la formación en Girona quienes propusieron mi candidatura por mi trayectoria política, y yo lo acepté.
¿Cómo va a compaginar su labor como profesor en Donostia con el de parlamentario en Barcelona?
Tengo que tratar este asunto con la universidad. Ellos ya sabían que me había presentado a los comicios. A lo mejor pediré una excedencia y me iré a vivir a Girona, donde tengo una casa en Santa Cristina d'Aro.
¿Por qué no se presentó con ERC, y sí con la formación de Laporta?
No compartí el apoyo de ERC a José Montilla como president, cuando el líder del PSC dijo en 2005 que Cataluña no tenía derechos históricos. Además, creí que tenía que apoyar a Laporta, al que conocí hace unos nueve meses cuando le entrevisté para un libro mío, por su valentía, su carisma y su poder de liderazgo. Es una persona que representa el éxito y que se crece ante las adversidades. Para mí es una anécdota los títulos del Barça gracias a él, lo importante es que ha demostrado ser un buen gestor y ha mantenido signos inequívocos a favor de la catalanización del club. Algunos dicen que se ha aprovechado del deporte para hacer política, pero es un histórico del independentismo catalán. Y los que dicen que apenas pisará el Parlamento es porque no le conocen.
¿Han tenido que soportar una difícil campaña electoral?
Sí. Una parte de los medios ha intentado frivolizar la figura de Laporta, pero no lo han conseguido y nuestro partido ha hecho una señora campaña, muy seria, que ha sorprendido a muchos. Hasta las encuestas teníamos en contra, ya que un 76% decían que no llegaríamos al Parlament, y por eso mucha gente no nos votó. Afortunadamente, hemos logrado cuatro escaños gracias a las redes sociales de internet y al voto joven y al de los universitarios.
Su partido también se ha visto salpicado por el escándalo de los vídeos, como el de la actriz porno María Lapiedra respaldando la candidatura de Laporta.
Me sabe muy mal que eso haya formado parte de la crónica de las elecciones. Hay personas que buscan cualquier reclamo para promocionarse. No teníamos ni idea de ese vídeo. Seguramente fue una idea de su manager, pero se utilizó desde algunos medios para atacar a Laporta. Yo pido seriedad y que no se desprestigien las instituciones catalanas.
¿Como definiría a su formación?
Nuestro partido es independentista y transversal. Un modelo sería el Partido Quebequés y el actual partido flamenco mayoritario, Nueva Alianza Flamenca (N-VA). Además, somos el primer partido en el que sus candidaturas han sido enteramente votadas por las bases. Además, el SCI es algo más que Laporta, al convivir muchas corrientes, entre ellas una muy importante que viene del movimiento que ha organizado las consultas independentistas en municipios catalanes. Por eso, sus principales impulsores, Alfons López Tena y Uriel Bertran, también han sido elegidos parlamentarios.
¿Cuál es el mapa político de Cataluña tras las elecciones?
Los partidos nacionalistas son mayoría absoluta en el Parlament, gracias al alza de CiU, que no ha sido para tanto, y al SCI, aunque también es cierto que ha habido una derechización lamentable del panorama político catalán. A esto hay que añadir la derrota del tripartito y, sobre todo, los malos resultados de ERC. A mi juicio, ha sido porque los pactos antinaturales difícilmente dan algo positivo, y el pueblo catalán es muy sabio y lo ha visto así. Considero que se necesita una unión de todos los nacionalistas en Cataluña, como intentan algunos en Euskadi.
¿Mantendrán algún tipo de relación con partidos vascos?
Es muy pronto para hablar de eso, pero no lo descartamos. Sí estaremos dispuestos a echar un cable al proceso de paz. En este sentido, valoro muy positivamente la labor del conciliador Brian Currin.
PERFIL
Toni Strubell: Nació en Oxford en 1952. Su padre es inglés, pero la familia materna es de Barcelona. Vivió en Londres hasta los cinco años, luego, hasta los siete, en la Ciudad Condal y a continuación en Madrid. En 1961 regresó a Oxford. Volvió a Barcelona en 1975, y tres años después residió en Olot. En 1981 vino a vivir a Hondarribia -su esposa es de Donibane-, donde pasó casi diez años. Regresó a Girona, siendo presidente de ERC de 1990 a 1992. Reside en Errenteria desde ese año e imparte clases de Filología Inglesa en el campus de San Sebastián de la Universidad de Deusto. Es autor de varios libros, el último 'Hasta aquí hemos llegado', en el que analiza el «hartazgo» de la sociedad catalana con España, y también articulista.

2 de desembre del 2010

Solidaritat per la Independència es presentarà a les properes municipals | EL9TV.COM

Acte de valoració dels resultats de les passades eleccions al parlament de Catalunya.

Solidaritat per la Independència es presentarà a les properes municipals | EL9TV.COM

López-Tena compara Catalunya amb Corea del Nord

El diputat electe de SI ha denunciat que 4 diputats no puguin tenir iniciativa parlamentària



Alfons López-Tena, diputat electe de SI per Barcelona, ha denunciat la situació “similar a Corea del Nord” on 4 diputats no puguin tenir iniciativa parlamentària, una limitació antidemocràtica que “no es dóna ni al Congreso de los Diputados”.

López-Tena ha carregat contra les greus mancances democràtiques del sistema polític català, ja que "és molt difícil entrar al Parlament si no s'hi és prèviament", ha dit. Malgrat això, “els ciutadans ens han donat la seva confiança”. López Tena ha dit que l'actuació de SI aquesta legislatura serà “posar de manifest que l'autonomia esta liquidada després de la sentència del Tribunal Constitucional ja que no hi ha possibilitat d'avenç a l'Estat espanyol i que la manera de sortir de la crisi és que Espanya ens deixi de robar”.

López Tena ha insistit en què no pot ser que “hi hagi administracions públiques amb grans pressupostos, totalment opaques i que els ciutadans no puguin ni escollir ni cessar, com per exemple els consells comarcals i les diputacions, que han de ser regits democràticament”. López Tena ha dit que presentaran cavall de batalla per aquest tema al Parlament i ha advertit que “si els partits tradicionals segueixen amb aquest sistema autoritari, els representants de SI que escaiguin en aquests òrgans de poder s'escolliran democràticament pels nostres adherits”.


Solidaritat es presentarà a les eleccions municipals a Vic i Osona

Iban Lapeira, Anna Casadevall, Marçal Orri, Jordi Aneto i Oriol Batlló, 
 davant l'Ajuntament de Vic Foto: Adrià Costa

Els bons resultats obtinguts a la comarca per la formació liderada per J. Laporta han precipitat la decisió. 

SI, que no descarta coalicions amb altres forces independentistes.

Formarà candidatures a “tots els pobles on sigui possible”.

Els representants de Solidaritat Catalana (SI) a Osona han ofert aquest migdia a Vic una roda de premsa per tal de valorar els resultats de les darreres eleccions al Parlament.  La cita amb la premsa ha tingut lloc al davant de l’Ajuntament, al mig de la plaça Major. L’indret escollit no ha estat casual i ha estat ple de simbolisme: SI ha anunciat que, a les properes eleccions municipals, es presentarà a Vic i a “tots els pobles de la comarca on sigui possible”.
L’ha decisió s’ha pres després de valorar els bons resultats obtinguts a Osona. La coalició liderada per Joan Laporta va ser una de les sorpreses de la nit electoral a la comarca, al situar-se en segona posició, amb 7.128 vots i un 9,7% dels vots. SI es va col•locar per sobre de partits històrics, com ERC o PSC, que van patir una davallada important. A més, va treure molts bons resultats a les grans ciutats: a Vic, va obtenir la segona posició; i a Torelló i Manlleu, la tercera.


“Hem estat la segona força a Osona i a llocs com Vic. En més de 50 poblacions hem obtingut més del 5% dels vots [percentatge mínim establert per entrar a un consistori], hem quedat segons a 13 municipis i tercers en 25”, ha destacat Jordi Aneto, responsable nacional de Política Social de SI. “Aquests resultats ens han fet veure que teníem possibilitats a les eleccions municipals a Osona”, ha afegit.



De moment, no hi ha cap candidatura perfilada i tot dependrà de les possibilitats que sorgeixin, de les preferències dels militants i de les possibles aliances que es puguin fer amb altres formacions. “El debat de les candidatures encara no ens l’hem ni plantejat. El que volem ara és intentar consensuar candidatures amb el màxim de forces independentistes possibles”, ha apuntat Marçal Orri, responsable de SI a la Catalunya Central. De fet, aquest ha estat un missatge en el que han insistit tots els que han participat a la roda de premsa: la unitat amb altres forces independentistes.

Tot i això, Orri ha aclarit que encara no s’havien tingut converses amb cap partit. En el cas de Vic, ha reconegut que els partits amb qui podria ser més fàcil arribar a acords podrien ser la CUP i el Partit Republicà Català.

Anna Casadevall, candidata osonenca de SI a les eleccions al Parlament, ha expressat la satisfacció pels resultats obtinguts a la comarca. “A partir d’ara, esperem poder donar a conèixer el nostre missatge i ser més presents als mitjans”, ha dit en referència al boicot que han patit per part d’alguns mitjans de comunicació.



IMATGES DE LA NIT ELECTORAL (EL 9 NOU)



Que les nits electorals són llargues, ja fa anys que se sap, però aquest cop, des de Solidaritat Catalana per la Independència, va ser llarguissima.
Amb els primers sondejos que va anunciar TV3 d'enquestes fetes a peu d'urna, ens donaven 4 diputats, però els resultats dels escrutinis no reflectien aquest resultat, sinó que ens eren absolutament contraris.
No va ser, fins que es portava escrutat un 75 % de la participació que l'únic representant de Si al Parlament era el cap de llista per Girona (Miquel Strubell), però després de l'espera, va venir la recompensa, i amb el 85% ja teníem els 3 diputats per Barcelona (Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran).
Aleshores l'alegria es va desbordar, i el cava va córrer per celebrar el gran éxit de la nostra formació.
Per fi l'independentisme sense complexos, posa els peus al parlament.
Moltes gràcies a tots els qui ens heu fet confiança.

30 de novembre del 2010

Solidaritat es presentarà a les municipals


La coalició celebrarà un congrés després de Nadal per ratificar-ho

SI deixa enrere Esquerra i el PSC a Osona

Solidaritat Catalana per la Independència té la voluntat de presentar-se a les eleccions municipals del maig. La coalició liderada per Joan Laporta està estudiant tots els detalls per fer el pas també al món dels ajuntaments, una manera més d'implantar-se al territori i anar propagant el seu projecte independentista. Cada plataforma comarcal de la formació seria la que decidiria en quines poblacions es presentarien.
La determinació es prendrà definitivament en el congrés nacional que Solidaritat Catalana celebrarà després de Nadal a tot estirar. En aquest congrés també es podria decidir si l'actual coalició formada per cinc partits –Democràcia Catalana, el PSAN, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català i Els Verds-Alternativa Verda– es converteix en un sol partit. Igualment, en l'àmbit d'organització, SI podria fer canvis per adaptar-se al fet d'haver entrat al Parlament.
I és que l'entrada de Solidaritat al Parlament amb quatre escons ha generat una gran satisfacció a la direcció de la coalició, a candidats i a tot l'equip de col·laboradors i voluntaris. A l'hora de fer l'anàlisi dels resultats, Solidaritat entén que ha obtingut vots de manera força regular, tot i que a Tarragona i Lleida no aconseguís cap escó. En el cas tarragoní, SI i el seu candidat Hèctor López Bofill es van quedar a uns 2.000 vots de sumar el primer diputat.
“Em sap molt de greu per a l'Hèctor. Ha fet una gran feina a Tarragona. També val per Lleida [amb el candidat Francesc Xavier Segura]. S'ho mereixen per l'esforç fet i per la gent que han mobilitzat”, va valorar ahir Laporta.
En el cas de la circumscripció de Lleida, la coalició s'hi va quedar més lluny. Era la plaça més difícil i els pronòstics es van complir. Tot i que és política-ficció, tant a Lleida com a Tarragona si Solidaritat i Reagrupament s'haguessin presentat junts, haurien tret representació. I, en el cas de Girona, haurien vorejat gairebé els mateixos vots que ERC.
De fet, en xifres totals, només Solidaritat Catalana arriba quasi a la meitat de vots d'ERC (218.000 a 102.000). Especialment destacat són els resultats a la Catalunya central i en particular a Osona. Allà, SI supera ERC i el PSC, i es converteix en la segona força, al darrere de CiU. Més de 7.000 vots per 6.000 llargs per a ERC i el PSC. És en aquest terreny on la coalició de Laporta va aconseguir consolidar els tres diputats per Barcelona.
Comarques de Girona
Les altres comarques on SI va fer forat van ser l'Alt Empordà (al davant d'ICV), el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Garrotxa (al davant del PP i ICV). “Per ser la primera vegada estem satisfets, però és millorable”, van indicar fonts del partit, que admetien que l'estavellada de Reagrupament els podria aportar directament una bona quantitat de vots. De moment, Laporta ja podria omplir el Camp Nou. Una representació que dirà no a la investidura d'Artur Mas perquè aquest no es compromet a declarar la independència.

Moltes gràcies, solidaris!

Amics i amigues,

Vull expressar-vos el meu profund agraïment per fer possible que Solidaritat Catalana per la Independència hagi entrat al Parlament de Catalunya. Després de quatre mesos d'una intensa tasca, de moltes hores d'esforços i il·lusions dipositades en un projecte que és de tots, agraeixo el treball, el coratge i la il·lusió de tots els candidats i candidates, adherits, simpatitzants i, especialment, als que heu fet d'apoderats i apoderades en la jornada electoral de diumenge, així com també als centenars de voluntaris i a tots els que heu format part dels diversos equips de treball en tot el territori. Gràcies a vosaltres avui l'independentisme és al Parlament i, com ja hem anat explicant durant la campanya electoral, la primera proposta de llei que presentarem serà la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya.


Ara més que mai cal que tots i totes seguim treballant, amb més il·lusió i força que mai, perquè el compromís de Solidaritat Catalana per la Independència amb el poble de Catalunya, que no és altre que Catalunya sigui un Estat en el si de la Unió Europea, es faci realitat ben aviat.


Heu fet història. Moltes gràcies!

Joan Laporta

29 de novembre del 2010

"la força de la il.lusió i l'esperança hem entrat al parlament"

La força de la il.lusió i de l'esperança hem entrat amb empenta al nostre parlament. Avui podem dir amb orgull que a Osona sóm el bressol de l'independentisme. Vull recordar el que ens va dir l'Uriel Bertran el passat dimarts al teatre Atlàntida "Vic va ser on els primers catalans es van conjurar per guanyar els nostres drets i llibertats i després de 300 anys, estic segur que la independència també l'aconseguirem aquí". Entre totes i tots ja hem aconseguit que per primera vegada en la història de Catalunya un partit Independentista entri al parlament.

Hem aconseguit 4 diputats al Parlament de Catalunya, i ens hem convertit en la segona força política de la comarca, passant poer davant del PSC i de Esquerra Republicana, partits que han tingut tot el suport dels mitjans oficials.

En aquests moments cal felicitar-nos per aquests resultats, i vull recordar que sense l'esforç anònim de molta gent no haurien  estat possibles, ens hem de felicitar de l'èxit històric que avui hem aconseguit

No cal recordar els enemics d'aquest projecte, eren grans forts i poderosos, però sí que demà els haurem de tenir presents, perquè si fins ara ens han menystingut, a partir d'ara ens els trobarem cara a cara.

Avui estem fent història, comença un nou demà, un demà plè d'il.lusió amb el futur del nostre país, comença un procés de llarg recorregut que ens ha de portar a la Independència; un estat propi serà possible perquè només depèn de nosaltres i avui diumenge comença el futur que ens porta a la llibertat.

Ens caldrà treballar amb molt d'esforç, farem una oposició dura, clara, denunciant els greuges de l'autonomisme i no hi haurà excusa perquè l'independentisme no s'articuli en un gran moviment assambleari al voltant de Solidaritat, per això caldrà treballar amb fermesa, constància, i molta intel.ligència.

Visca Catalunya lliure!

Toni Pladevall i Joaquim Alemany

http://www.solidaritatcatalana.cat/

 Equip de comunicació externa de SI
   Antoni Pladevall
  Joaquim Alemany

Hotel Torre Martí
Sant Julià de Vilatorta.
28 de novembre de 2010

Solidaritat obté tres diputats a la circumscripció de Barcelona gràcies a Osona

Una de les grans sorpreses de la nit electoral a Osona ha estat l’ascens meteòric de Solidaritat Catalana (SI). La formació, liderada per Joan Laporta, s’ha situat en segona posició, amb 7.128 vots i un 9,7% dels vots. SI s’ha col•locat per sobre de partits històrics, com ERC o PSC, que han patit una davallada important. A més, ha tret molts bons resultats a les grans ciutats: a Vic, ha obtingut la segona posició; i a Torelló i Manlleu, la tercera.

Els vots aconseguits a Osona són més importants del que poden semblar en un principi, i han ajudat a SI a superar per poc la línia que separava del fracàs. Ho expliquem.

Segons la llei electoral, per tenir representació parlamentària a la circumscripció de Barcelona s’ha d’obtenir un mínim del 3% dels vots. En superar aquesta barrera, i amb els resultats de participació d’aquestes eleccions, s’obtenen dos diputats automàticament, i amb uns pocs vots més, s’arriba al tercer diputat. Si no s’arriba al 3%, no s’obté ni un sol escó. I quina és aquesta barrera que separa l’èxit del fracàs? Doncs 70.272 vots, que representen el 3% dels vots emesos.

Amb les xifres a la mà, podem afirmar sense dubte que gràcies a Osona Solidaritat té en aquests moments tres diputats al Parlament. Solidaritat ha obtingut 72.090 vots a Barcelona, pocs més de 1.800 de la franja del 3%. D’aquests 72.000 vots i escaig, Osona n’ha aportat un bon grapat: 7.128,

Aquests 7.128 vots han suposat el 10% dels sufragis aconseguits per Solidaritat tot i que Osona representa el 2,5% del cens electoral de la demarcació. Una proporció de 4 a 1 que s'explica, entre altres, pel paper protagonista d'Alfons López Tena al capdavant d'Osona Decideix, l'estructura que va organitzar les consultes sobre la independència a la comarca amb un rècord de participació del 42%.
Osona.com

Veure tots els resultats

27 de novembre del 2010

Nit electoral

Els candidats, adherits i simpatitzants de Solidaritat Catalana per la Independència ens concentrarem a Sant Julià de Vilatorta a les instal·lacions de l’Hotel Torre Martí.

Hotel Torre Martí
Ramon LLull, 11
08504 Sant Julià de Vilatorta
938 888 372
www.hoteltorremarti.com

A partir de les 8 del vespre, rebrem tots els apoderats que han estat treballant durant la jornada.

I, a partir de les 9, està prevista una roda de premsa amb els candidats osonencs de SI per valorar els resultats de la coalició a escala comarcal.

Seguidament tots els candidats, adherits i simpatitzants que vulguem anirem a Barcelona a l’Hotel Zero on continuarem la nit electoral.

Joaquim Alemany
joaquim@interausa.com
www.solidaritatcatalana.cat

Equip de comunicació externa de SI

Mòbils: Joaquim Alemany - 678757689
Antoni Pladevall - 649783892

26 de novembre del 2010

Missatge de Joan Laporta

Benvolguts/des,

us fem arribar un missatge de Joan Laporta en l'últim dia de campanya:





Fem possible la independència!


ENCARA DUBTES?

10 RAONS DEFINITIVES PER VOTAR SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA

FEM ENTRAR EL 10J AL PARLAMENT!

1.     Solidaritat Catalana està creixent i farem entrar l'esperit independnetista de la gran manifestació del 10 de juliol al Parlament. Votant Solidaritat Catalana evitarem la majoria absoluta de CiU o el pacte de CiU amb el PP, el que implicaria més anys d'autonomisme, empobriment i frustracions. La gran manifestació del 10 de juliol i la Consulta sobre la Independència no poden acabar amb un pacte CiU-PP.

2.     L'entrada de Solidaritat Catalana al Parlament farà que l'independentisme condicioni la política catalana i aconseguirem empènyer CiU i ERC cap a la Declaració d'Independència.

3.     Necessitem urgentment la independència. Dins d'Espanya, Catalunya s'està empobrint perquè som el país que pateix l'espoli fiscal  més gran del món: cada dia Espanya ens pren 60 milions d'euros, que representen  22.000 milions l'any,  12.000 € per família, 1.000 euros mensuals!. Les famílies catalanes hem passat de ser les més riques de l'Estat a la 12a posició per darrera de Ceuta i Melilla..

4.     Només el camí de la independència i ser un Estat dins la Unió Europea permetrà que recuperem aquest espoli fiscal i canviar la situació d'empobriment de Catalunya. L'altre camí, el d'intentar més autonomia dins d'Espanya, ja el vam provar amb l'Estatut del 2005, i aquest camí va ser tapiat, retallat i liquidat, primer pel pacte Mas-Zapatero, després per les Corts espanyoles i, finalment, per la sentència del Tribunal Constitucional. Ja no queden més camins: o quedar-nos com estem i continuar empobrint-nos, o independència i prosperitat.

5.     Tornar a intentar el mateix camí de l'Estatut com pretenen CiU, ERC o IC és, després de la sentència del TC, totalment impossible . Les promeses de concert econòmic de CiU, de referèndum d'ERC o de federalisme d'IC són impossibles perquè la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut les ha declarat il·legals dins l'actual marc constitucional espanyol.

6.     En canvi, la Declaració d'Independència des del Parlament que proposa Solidaritat Catalana sí és possible perquè ho permet la legalitat internacional, ja que significa l'exercici del dret a l'autodeterminació dels pobles reconegut per l'ONU. La recent sentència del Tribunal Internacional de Justícia de l'ONU ha avalat el procediment de Declaració d'Independència per constituir un nou Estat independent com a legítim i legal.

7.     Amb la independència, sense espoli, serem de cop el 4rt Estat més ric de la UE,  rellançarem l'economia i crearem milers de llocs de treball, posant fi a l'espoli fiscal de 22.000 milions (3.000€ per català) que cada any Espanya pren a Catalunya. Crearem beques-salari per als joves estudiants, incrementarem les pensions 2500€ l'any (175€ al mes) i disposarem d'infraestructures de primer nivell, acabarem amb els peatges, construirem l'eix mediterrani ferroviari i podrem gestionar els nostres ports i aeroports per ser un pol econòmic mundial.

8.     La independència ja no comporta cap risc:  dins de la Unió  Europea, Espanya ja no pot recórrer a l'ús de la força per aturar el procés d'independència i amb la globalització, el mercat espanyol ha perdut importància per a  les empreses catalanes. A més,  els juristes internacionals  deixen clar que Catalunya, Escòcia o Flandes romandran a la Unió Europea quan declarin la independència perquè ja en formem part.

9.      Solidaritat Catalana es compromet solemnement a proclamar la independència per part del Parlament de Catalunya en la propera legislatura (2010-2014). La primera proposta de llei que presentarem al Parlament de Catalunya serà la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya i demanarem als altres grups parlamentaris que donin llibertat de vot als seus diputats i diputades. I constituirem l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana que estengui la proclamació d'independència a tots els Països Catalans.

10. Si no aconseguim prou diputats per proclamar la independència, farem oposició al govern autonomista que es formi i difondrem i farem pedagogia dels avantatges de l'Estat propi fins assolir la majoria suficient per proclamar la independència. I promourem la regeneració democràtica de la política catalana.